Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de poliţie din New York desfiinţează o brigadă de poliţişti anticriminalitate care acţionau în civil

www.nydailynews.com
NYPD

Departamentul de poliţie din New York (NYPD) va desfiinţa o brigadă de poliţişti anticriminalitate care acţionau în civil, a anunţat şeful NYPD luni, pe fondul înmulţirii apelurilor la o reformă a practicilor de poliţie pe teritoriul Statelor Unite, informează AFP.

Brigada avea ca misiune anchetarea infracţiunilor violente şi a fost implicată în unele din cele mai controversate intervenţii cu arma ale poliţiei, scrie New York Times, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Actrița Carmen Tănase: Lucrurile sunt foarte ciudate. Urmează ceva foarte rău, a fost o repetiție generală

'Vă rog să nu înţelegeţi greşit, este vorba despre o schimbare radicală a culturii poliţiei din New York', a dat asigurări şeful său, Dermot Shea.

Cei 600 de agenţi vor fi redistribuiţi în alte misiuni, mai ales de supraveghere, de anchetă sau în poliţia de proximitate.

'Cred că este timpul să avansăm şi să schimbăm modul în care facem munca de poliţie în acest oraş. Putem să o facem cu capul, în mod inteligent, putem să ne îndepărtăm de forţa brută', a afirmat Dermot Shea în faţa presei.

NYPD, cea mai numeroasă forţă de poliţie din ţară, cu circa 36.000 de angajaţi, a fost acuzată de numeroase abuzuri în reprimarea protestelor împotriva rasismului după moartea lui George Floyd.

Citește și: Dezbateri aprinse în Senat: se acordă bani farmaciilor și cabinetelor medicale

Unii agenţi au fost filmaţi în timp ce trânteau la pământ manifestanţi sau utilizând gaz iritant după ce îi scoseseră masca unuia dintre protestatari, gesturi calificate drept 'tulburătoare' de şeful poliţiei.

Moartea afro-americanului George Floyd, sub genunchiul unui poliţist alb, a redeschis rănile rasiale în Statele Unite şi a declanşat o mişcare mai largă de apeluri la o reformă a poliţiei.

Multe oraşe americane şi-au amendat deja practicile, mai ales pentru a interzice imobilizarea prin strangulare sau pentru a întări procedurile disciplinare. De asemenea, un proiect de lege este în studiu la nivel federal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.