Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat a aprobat o posibilă vânzare către România de rachete de tip Javelin, în valoare de 80 milioane dolari

www.twitter.com
Javelin

Departamentul de Stat al SUA a luat hotărârea de a aproba o posibilă vânzare militară străină către România de rachete de tip Javelin pentru 80 milioane de dolari, transmite Pentagonul.

O rachetă antitanc, denumită și ATGM (din engleză: anti-tank guided missile) sau ATGW (anti-tank guided weapon) este o rachetă ghidată a cărei misiune principală este distrugerea tancurilor și a altor tipuri de vehicule blindate.

Caracteristici generale

O rachetă antitanc este în general identificată cu inscripția ATGW, însă, contrar a ceea ce se poate gândi, nu este o definiție care să considere în mod explicit doar rachetele. De fapt, aceasta înseamnă "anti-tank guided weapon" sau "armă antitanc ghidată".

Rachetele antitanc pot avea diferite dimensiuni, de la cele care pot fi transportate de un singur soldat și cu care se poate trage direct de pe umăr, până la cele care sunt așezate pe trepied și, prin urmare, necesită o echipă întreagă pentru a fi transportată și folosită, pe vehicule de pământ sau aeriene.

Introducerea în scenariile de război moderne a rachetelor mici și portabile antitanc, dar cu un focos mare, a dat infanteriei șansa de a distruge orice tanc la o distanță mare, de obicei de la prima încercare. Armele antitanc anterioare, cum ar fi puștile antitanc sau minele antitanc magnetice, au avut un nivel scăzut de penetrare și era necesară o mare apropiere de țintă a utilizatorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.