Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat al SUA cere Arabiei Saudite să ancheteze dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi

U.S. Department of State / Facebook
Departamentul de Stat

Departamentul de Stat al SUA a confirmat luni că a discutat cu guvernul Arabiei Saudite privind dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi şi a făcut apel la Riad să lanseze o investigaţie în acest sens, scrie Politico.

„După cum a declarat şi preşedintele, Statele Unite sunt îngrijorate de dispariţia lui. Oficiali ai Departamentului de Stat au discutat cu Regatul Arabiei Saudite prin canalele diplomatice despre această problemă”, a declarat Mike Pompeo, Secretarul de Stat american.

Khashoggi, care lucrează pentru Washington Post, a dispărut săptămâna trecută după ce a vizitat consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul.

„Cerem guvernului saudit să susţină o anchetă privind dispariţia lui Khashoggi şi să fie transparenţi privind rezultatele investigaţiei”, a adăugat Pompeo.

Mai mulţi membri ai Congresului american, printre care şi Gerry Connolly, Bob Corker, Chris Coons şi Chris Murphy, au cerut mai multe informaţii privind dispariţia lui Khashoggi.

Un prieten al lui Khashoggi a declarat că oficialii turci i-au transmis să înceapă pregătirile pentru înmormântare pentru că Khashoggi “a fost ucis” în consulatul din Istanbul. Separat, un oficial turc a declarat pentru Associated Press că autorităţile turce cred că Khashoggi a fost ucis la consulat, în timp ce un alt oficial a afirmat că acest lucru este “foarte probabil”.

Autorităţile din Turcia analizează filmările camerelor de supraveghere de pe autostrăzi pentru a găsi o dubă neagră despre care cred că a transportat trupul lui Khashoggi de la consulatul Arabiei Saudite.

Oficialii consideră că un convoi de şase maşini al grupului de asasini a părăsit consulatul la două ore după ce Khashoggi a intrat în clădire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.