Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat al SUA confirmă că Ucraina nu va mai primi sprijin la nivelul ultimilor ani

sua ucraina rusia

Statele Unite nu vor mai acorda ajutor militar Ucrainei la nivelul anilor 2022-2023, deoarece urmărește să ajute Kievul să-și dezvolte propria bază militaro-industrială, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, conform Ukrainskaia Pravda.

„Vom continua să sprijinim Ucraina atâta timp cât va fi necesar, dar asta nu înseamnă că vom continua să o sprijinim la același nivel de finanțare militară ca în 2022 și 2023”, a indicat acesta.

Potrivit acestuia, SUA nu cred că este nevoie să continue sprijinul la nivelul anterior deoarece scopul Washingtonului este să ajute Kievul să stea pe picioarele sale și să-și construiască propria bază militaro-industrială, astfel încât să poată finanța independent producția de armament.

„Dar nu suntem încă pe această cale și de aceea este atât de important ca Congresul să aprobe un proiect de lege privind finanțarea suplimentară, pentru că nu am ajuns încă la nivelul în care Ucraina se poate apăra, bazându-se doar pe propriile forțe”, a precizat Miller.

Putin a eșuat?

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a precizat că deși este clar că Rusia a eșuat, Congresul SUA trebuie să acționeze astfel încât Statele Unite să poată continua să ofere ajutor militar Ucrainei

„Știm că trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina. Ei (ucrainenii) se bazează pe această asistență pentru a continua să lupte împotriva brutalului asalt rusesc care continuă în fiecare zi. Așa că este important ca Congresul să acționeze, pentru a continua să finanțăm o democrație care continuă să fie apărată.

Este destul de clar că Rusia a eșuat. Evaluarea noastră: ei (rușii) nu pot captura Kievul. El (Putin) nu a atins și nu va putea să-și atingă scopul final, care este cucerirea întregii Ucraine. Vedem Ucraina, care este capabilă să stea ferm pe picioare, care își construiește economia, își construiește armata. Situația de pe câmpul de luptă va fi foarte dificilă fără sprijin suplimentar din partea Statelor Unite și credem că trebuie să continuăm să-i sprijinim pe aceștia (ucrainenii) și credem că Congresul va face în cele din urmă asta".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.