Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat al SUA evită cartoful fierbinte al sabotajului gazoductelor Nord Stream/ Video

U.S. Department of State / Facebook
Departamentul de Stat

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat miercuri că Statele Unite nu vor face speculaţii cu privire la cauza scurgerilor de gaze din conductele Nord Stream, transmite dpa, informează Agerpres. 

Ned Price s-a referit la "ceea ce par să fie, aparent, acte de sabotaj împotriva conductei Nord Stream" şi a spus că evaluarea autorităţilor americane se bazează în principal pe informaţiile de la partenerii săi europeni, dar şi "pe ceea ce ştim".


"Susţinem eforturile europene de a investiga această chestiune şi suntem, de asemenea, pregătiţi să sprijinim eforturile europene de a atenua orice impact potenţial asupra mediului", a adăugat Price. Nu a oferit alte detalii şi nu a vrut să comenteze informaţiile din presă conform cărora serviciile de informaţii americane i-au avertizat pe europeni cu privire la posibile atacuri asupra conductelor în ultimele săptămâni.

"Avem mai multe întrebări decât răspunsuri în acest moment", a spus Price, adăugând că "nu o vom lua înaintea anchetei". Washingtonul nu vrea să facă nicio presupunere cu privire la posibilii susţinători ai unei acţiuni de sabotaj până când investigaţiile asupra conductelor de gaze naturale nu vor fi finalizate, iar investigaţiile ar putea dura ceva timp, a subliniat Price.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.