Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat american comunică intenția SUA de a lua 'măsuri ferme și adecvate' în sud-vestul Siriei

SIRIA

SUA vor ''lua măsuri ferme şi adecvate" în răspuns la încălcarea de către guvernul sirian a regimului de încetare a focului în aşa-numita zonă ''dezescaladare'' din sud-vestul ţării, a anunţat joi Departamentul de Stat american, relatează Reuters, informează Agerpres.

Sud-vestul Siriei, care se învecinează cu Iordania şi Platoul Golan, ocupat de Israel, este una din zonele care nu se află încă sub controlul statului, după şapte ani ani de conflict.

Vezi și: În urma anchetei ONU, s-au descoperit componente iraniene în rachete rebelilor houthi lansate contra Arabiei Saudite. Iranul răspunde acuzațiilor

Forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad au recuperat zone controlate de rebeli cu ajutorul aviaţiei ruse şi al unor miliţii susţinute de Iran, iar şeful statului s-a angajat în mod repetat să recupereze "fiecare centimetru" din teritoriul ţării.

De anul trecut, un acord de "dezescaladare" mediat de Rusia, Statele Unite şi Iordania a ţinut în frâu luptele în sud-vestul ţării.

În calitate de membru al Consiliului de Securitate al ONU, Rusia "este în mod firesc responsabilă" să-şi folosească influenţa diplomatică şi militară asupra guvernului sirian pentru a opri atacurile şi a constrânge guvernul să înceteze ofensivele militare'', menţionează Departamentul de Stat în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.