Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat american informează Congresul despre succesul sancţiunilor împotriva Rusiei

sua rusia

Departamentul de Stat a transmis luni Congresului SUA un raport secret în care arată că o lege americană adoptată în 2017 a descurajat tranzacţii cu armament rusesc în valoare de miliarde de dolari, informează Reuters. Măsura legislativă a fost luată ca reacţie la presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Anunţul privind raportul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert. Ea a arătat că Departamentul de Stat estimează la câteva miliarde de dolari achiziţiile de armament din Rusia la care s-a renunţat după ce fuseseră planificate sau anunţate de guverne străine. "Având în vedere perioadele lungi de timp implicate în general de tranzacţiile importante în domeniul apărării, rezultatele acestui efort abia încep să se arate", a adăugat Nauert.

Odată cu trimiterea raportului, administraţia condusă de Donald Trump a precizat că nu va adopta noi sancţiuni împotriva Rusiei pe baza unei legi promulgate în august anul trecut, în ciuda reticenţei preşedintelui. "Dacă legea funcţionează, nu este necesară impunerea de sancţiuni împotriva anumitor entităţi sau persoane, deoarece legislaţia are, practic, un efect descurajator", a explicat Nauert, conform Agerpres.

Departamentul de Stat nu a furnizat alte detalii din raportul secret către Congres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.