Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Depășite de Rusia, China şi Coreea de Nord, Japonia şi SUA își unesc forțele pentru a contracara rachetele hipersonice

Sputnik News
rachete hipersonice

Japonia şi SUA intenţionează să dezvolte în comun un nou sistem antirachetă destinat să intercepteze proiectile hipersonice dezvoltate de China, Rusia şi Coreea de Nord, relatează duminică publicaţia niponă Yomiuri Shimbun, preluată de Reuters şi EFE.

Un acord în acest sens ar urma să fie semnat cu prilejul întâlnirii prevăzute pentru vineri în SUA dintre preşedintele american, Joe Biden, şi premierul nipon, Fumio Kishida, potrivit ziarului citat, care nu menţionează sursa.

Biden şi Kishida se vor întâlni în marja summitului trilateral la care participă de asemenea preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol de la Camp David, Maryland, adaugă Yomiuri, scrie agerpres.ro.

Noul acord, care a mai fost discutat în ianuarie de secretarul de stat american, Antony Blinken, şi al apărării, Lloyd Austin, cu omologii lor japonezi, Yoshimasa Hayashi şi Yasukazu Hamada, ar fi al doilea de acest fel în tehnologia antirachetă. Washington şi Tokyo au dezvoltat un sistem de rachete cu rază lungă de acţiune vizând interceptarea proiectilelor în spaţiu, desfăşurat de Japonia pe nave între coastele sale şi Peninsula coreeană, ca mijloc de apărare împotriva rachetelor nord-coreene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.