Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deportări staliniste ale ucrainenilor din zonele ocupate de Rusia - Acuzații grave lansate de SUA

putin, stalin

Rusia a strămutat cu forţa sute de mii de ucraineni, uneori în zone foarte îndepărtate, de la declanşarea invaziei sale asupra Ucrainei, a declarat miercuri ambasadoarea SUA la Naţiunile Unite, informează dpa, potrivit Agerpres.

Jurnalişti şi organizaţii de apărare a drepturilor omului au documentat aceste strămutări de la declanşarea războiului, cu civili forţaţi să traverseze frontiera spre Rusia şi alţii spre zone din Ucraina ocupate de armata rusă.

Ambasadoarea Linda Thomas-Greenfield a declarat pentru postul de radio american NPR că scara acestor strămutări este uriaşă şi vastă, unii oameni fiind duşi la graniţa Rusiei cu Coreea de Nord.

"Avem dovada că ruşii au strămutat sute de mii de cetăţeni ucraineni, inclusiv copii", a spus ambasadoarea Linda Thomas-Greenfield pentru NPR.

Aceşti oameni "sunt interogaţi, sunt în detenţie, sunt deportaţi. Unii sunt trimişi în zone extrem de îndepărtate din estul Rusiei, lângă frontiera cu Coreea de Nord şi ei sunt trimişi acolo pentru că aceasta este o încercare a ruşilor de a suprima rezistenţa", a spus ambasadoarea.

Ea le-a cerut ONU şi organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului să asigure acces la tabere unde sunt ţinuţi ucrainenii strămutaţi.

Moscova a declarat că ucrainenii care sosesc în Rusia sunt refugiaţi şi sunt îngrijiţi de statul rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.