Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Depozitarul Central distribuie sumele de bani aferente cuponului nr. 1 pentru obligaţiunile emise de Municipiul Bucureşti

romanialibera.ro
bani depozite

Depozitarul Central distribuie, începând din 23 aprilie, sumele de bani aferente cuponului nr. 1 pentru obligaţiunile emise de Municipiul Bucureşti, potrivit unui comunicat al societăţii, potrivit Agerpres.

Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului nr. 1, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 560 lei. 

Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 15.04.2019. 

Pentru obligatarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central, plata se va efectua în contul Participantului respectiv, deschis la banca acestuia de decontare. Pentru obligatarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceştia. 

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru. 

Emisiunea de obligaţiuni municipale în valoare de 555 milioane de lei, emisă de Municipiul Bucureşti, a intrat acum un an la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB). 

Conform unui comunicat de presă al Bursei de Valori Bucureşti, obligaţiunile au scadenţa pe 23 aprilie 2028 (maturitate la 10 ani) şi este vorba despre 55.500 de titluri cu o valoare nominală de 10.000 de lei. Rata cuponului este de 5,6%.

Citește și: Evoluţii mixte ale burselor din întreaga lume

În prezent, la Bursa de Valori Bucureşti sunt tranzacţionate patru emisiuni de obligaţiuni emise de Municipiul Bucureşti. 

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei  a fost finalizată emisiunea şi plasamentul unui număr de 55.500 obligaţiuni cu o valoare nominală totală de 555.000.000 lei, denominate în RON, emise în formă dematerializată prin înscriere în cont, negarantate, neconvertibile, cu o rată anuală fixă a dobânzii de 5,6% şi o scadenţă de 10 ani (respectiv, 23 aprilie 2028). 

Plasamentul a avut loc în scopul refinanţării tranşei de obligaţiuni scadente în data de 4 mai 2018, tranşă care prezintă o parte din datoria publică locală contractată de Municipiul Bucureşti prin programul de obligaţiuni lansat în anul 2015. 

Obligaţiunile au fost vândute în România unui număr de 24 investitori calificaţi, iar plasamentul a fost realizat de asocierea formată din: Banca Comercială Română, BRD - Groupe Societe Generale şi Raiffeisen Bank. 

În cadrul plasamentului (bookbuilding) care a avut loc în data de 18 aprilie 2018, obligaţiunile au fost subscrise la preţuri diferite (preţ multiplu). Ofertele competitive au variat de la 102,052% până la 100,000% din valoarea nominală, iar suprasubscrierea a fost în sumă de 284,02 milioane lei. Suma totală încasată de Primăria Capitalei, ca urmare a vânzării obligaţiunilor în plasament, a fost de 557.807.431 lei, rezultând prime de emisiune de 2.807.431 lei şi un echivalent de dobânda de 5,53% pentru emitent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.