DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente plăţii pentru titlurile de stat emise în Programul Fidelis

BVB
Depozitarul central

Depozitarul Central va distribui, începând de vineri, sumele de bani aferente plăţii pentru titlurile de stat emise în cadrul Programului Fidelis al Ministerului Finanţelor, relatează agerpres.

"Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 12/08/2022, distribuie sumele de bani aferente rambursării principalului în valoare de 100 lei/ instrument financiar pentru titlurile de stat adresate persoanelor fizice, emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2208A). Emitentul va plăti deţinătorii de titluri de stat sumele de bani aferente, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 03/08/2022", se arată într-un comunicat al DC.

Obligatarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia.

Pentru obligatarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceştia.

De asemenea, Depozitarul Central distribuie de vineri sumele de bani aferente cuponului 2 pentru titlurile de stat adresate persoanelor fizice, emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2508AE).

Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente Cupon 2, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 2 euro. Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 03 august 2022.

Obligatarii îşi pot încasa sumele de bani aferente Cupon 2 în conturile de fonduri dedicate ale Participanţilor la sistemul Depozitarului Central, deschise pe platforma T2S.

Tot din 12 august 2022, se vor distribui sumele de bani aferente Cupon 2 pentru titlurile de stat adresate persoanelor fizice, emise de Ministerul Finanţelor (simbol R2408A). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente CUPON 2, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 4,50 lei. Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 03 august 2022.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare-decontare şi registru.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.