Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii jurişti analizează astăzi cazul lui Ioan Adam

comisie_juridica_cdep

Comisia juridica a Camerei Deputatilor se întruneste luni, de la ora 14,00, în sedinta pentru analizarea cazului Ioan Adam, pentru care DNA a cerut încuviintarea arestarii preventive în dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

Sedinta Comisiei mentionate are loc în conditiile în care, la începutul saptamânii trecute, Biroul permanent al Camerei a dat termen Comisiei juridice sa finalizeze pâna luni raportul în cazul lui Ioan Adam.
'Pentru cazul Ioan Adam, Comisia juridica a primit termen pentru finalizarea raportului pâna lunea viitoare,(astazi - n.r.) iar martea viitoare (mâine-n.r.) se va întruni Biroul permanent care va convoca deîndata plenul Camerei. Comisia juridica a zis ca va lucra chiar si duminica, în ziua votului, iar pâna luni o sa aiba un raport pe care sa îl înainteze Biroului permanent', a declarat lunea trecuta, secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, la finalul sedintei Biroului permanent.
Marti, 21 octombrie, Comisia juridica a amânat luarea unei decizii pe dosarul retrocedarilor în care Ministerul Justitiei solicita încuviintarea arestarii preventive pentru deputatii Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam. În ziua în care a avut loc sedinta comisiei, Hrebenciuc si-a dat demisia din functia de deputat.
'Exista o singura cerere care vizeaza pe domnii Hrebenciuc si Adam iar cei doi avocati ai domnului Adam au ridicat aceasta problema procedurala si au existat temeri ca, daca nu clarificam acest aspect, s-ar putea sa fie o eventuala slabiciune de care vor profita în instanta avocatii apararii', spunea presedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciuca, în ziua amânarii deciziei, la Palatul Parlamentului, legat de faptul ca Viorel Hrebenciuc tocmai anuntase ca demisioneaza din Parlament.
Potrivit lui Ciuca, Biroul permanent poate convoca o noua sedinta a comisiei pentru deputatul Ioan Adam.
'Acum,(marti, 21 octombrie) când vorbim despre aceasta adresa care vizeaza pe domnul Viorel Hrebenciuc, dânsul mai este deputat? Mai are obiect discutia noastra sau nu? Motiv pentru care au fost doua propuneri în cadrul comisiei, o parte care a fost si sustinuta de majoritate prin vot, a fost de amânare. Cu 15 la 7 si o abtinere s-a decis ca aceasta situatie ciudata, care nu s-a mai întâmplat pâna acum, sa o prezentam într-o adresa catre Biroul permanent, care sa decida ce avem de facut si când. Daca ne cheama mâine, mâine venim', afirma, la acel moment, presedintele Comisiei juridice.
DNA a transmis Camerei Deputatilor doua cereri de încuviintare a arestarii lui Viorel Hrebenciuc în doua dosare diferite. Una dintre aceste solicitari se refera si la deputatul PSD Ioan Adam, în dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.
Potrivit DNA, în cursul anului 2012, deputatul Ioan Adam le-a solicitat judecatorilor Lorand Andras Ordog si Gabriel Uta sa admita o cale extraordinara de atac, pronuntând o hotarâre judecatoreasca (decizia nr. 231/ R/ 17.04.2012 a Tribunalului Covasna) în favoarea lui Paltin Gheorghe Sturdza (nasul de cununie al deputatului), în contradictie evidenta cu principiile de drept, cu starea de fapt reala si cu practica anterioara a acelorasi judecatori si a tuturor celorlalte instante care solutionasera cauza, prin care au dispus reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de ha teren forestier si 50 de ha de teren agricol pe raza judetului Bacau, creând un prejudiciu în sarcina RNP Romsilva de 303.888.615 euro.
'Imediat dupa ce a obtinut în mod fraudulos decizia civila nr. 231/ R/ 2012 a Tribunalului Covasna, Adam Ioan, împreuna cu Paltin Gheorghe Sturdza, Calugar Daniel-Constantin, Varga Ioan-Gheorghe, Bengescu Dan Costin si Hrebenciuc Viorel, a constituit si coordonat un grup ce urmarea sa obtina venituri prin oferire de mita, cumparare de influenta sau folosirea nelegala a influentei cu scopul de a urgenta punerea în posesie si eliberarea titlului de proprietate, precum si o cât mai rapida vânzare a terenului forestier dobândit prin hotarârea judecatoreasca mentionata', arata DNA.
Magistratii de la Înalta Curte de Casatie si Justitie au decis miercurea trecuta arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Viorel Hrebenciuc, pus sub acuzare în dosarul retrocedarilor.
Plenul Camerei Deputatilor luase act lunea trecuta de demisia social-democratului Viorel Hrebenciuc. AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.