Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații vor să oblige Guvernul să cumpere 'Cuminţenia pământului'

cumintenia

Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un amendament prin care Guvernul este obligat să aloce toată suma de 11 milioane de euro pentru achiziţionarea operei "Cuminţenia pământului" dacă nu reuşeşte, până pe 30 septembrie, să strângă aceşti bani prin subscripţie publică.

Deputaţii din Comisia de cultură au adoptat în unanimitate ordonanţa de urgenţă privind procedura de achiziţionare a operei "Cuminţenia pământului", cu un amendament, prin care Guvernul va fi obligat să pună toţi cei 11 milioane de euro pentru această achiziţie dacă nu reuşeşte să strângă banii prin subscripţie publică, aşa cum spune ordonanţa, până pe 30 septembrie.

Citește și: Carla’s Dreams le dă rușilor peste nas: Noi cântăm în română, nu în moldovenească, nu există așa ceva / VIDEO

"Ordonanţa a fost adoptată deja de Senat. Obiectul ei este crearea cadrului juridic pentru procedura de achiziţionare a unui bun cultural clasat în categoria Tezaur. Procedura de finanţare presupune alocarea a 11 milioane de euro, până pe 30 septembrie, 5 milioane din partea Guvernului, 6 milioane prin subscripţie publică din partea persoanelor private. Propun un amendament la această ordonanţă: în cadrul acelui cuantum de 11 milioane deja prevăzut în ordonanţă, Guvernul are obligaţia de a pune diferenţa sumei, până la atingerea pragului de 11 milioane, cât a fost negociat cu proprietarii, începând cu 30 septembrie când se încheie campania de subscripţie publică, dacă nu se strâng aceşti bani până la 30 septembrie", a afirmat preşedintele comisiei Gigel Ştirbu.

Liliana Mincă, membru al comisiei, a propus ca ministrul Culturii să facă un parteneriat cu Ministerul Economiei, care are în subordine Loteria Română, pentru două extrageri speciale dedicate "Cuminţeniei pământului", astfel încât să fie strânşi banii necesari achiziţionării operei.

Ordonanţa urmează să fie votată şi de plenul Camerei Deputaţilor.

Citește și: Serena Williams o ia la mișto pe Simona Halep: ‘Mă aștept să facă meciul vieții cu mine! ‘

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.