Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat Ana-Loredana Predescu: Atenție! Recomandarea vaccinului la copii NU înseamnă autorizare

ana-loredana predescu

Deputatul Ana-Loredana Predescu a trimis o interpelare către ministrul Educației, domnul Sorin Cîmpeanu, pentru a solicita clarificări referitoare la ce înseamnă concret sintagma „alte acțiuni de combatere a răspândirii bolilor infecțioase în colectivitate” și eliminarea acesteia, pentru a aduce asigurări părinților asupra faptului că textul din anexele contractului educațional nu ascunde în fapt consimțământul pentru vaccinarea propriilor copii.

Membru în Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților, parlamentarul de Brașov a declarat: „I-am adresat această interpelare ministrului Educației pentru că trebuie să știm clar ce înseamnă sintagma „alte acțiuni”.

Primesc din ce în ce mai multe mesaje de la educatori, de la profesori și de la părinți care acuză că se fac presiuni instituționale și politice tot mai mari pentru ca părinții să își dea acordul pentru vaccinarea propriilor copii împotriva COVID.

Vaccinarea trebuie să reprezinte un act voluntar de voință proprie exprimat liber și nu constrâns.”

Deputatul de Brașov a mai adăugat:

„Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, a declarat că cele patru vaccinuri autorizate în Uniunea Europeană, de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), respectiv Pfizer, AstraZeneca, Moderna și Johnson, au fost aprobate pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. Excepție face vaccinul BioNTech/Pfizer, care a fost aprobat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste.

În data de 28 mai 2021, Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat acordarea unei prelungiri a indicației pentru a include utilizarea la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 de ani.

Însă recomandarea aceasta nu înseamnă autorizare.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.