Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat, către SRI: A fost șantajată România pentru echipamente medicale?

www.profit.ro
SRI

Deputatul Lucian Viziteu (USR), membru în comisia parlamentară specială pentru controlul activității SRI, a anunțat marți că cere SRI să informeze public dacă România a fost șantajată de anumite țări sau persoane pentru a primi echipamente medicale în epidemia de coronavirus.

„Solicit public Serviciului Român de Informații să îi informeze pe români dacă în ultimele săptămâni au existat state sau persoane care au șantajat sau au pus presiune pe membrii Guvernului României, și care au legat livrarea de echipamente medicale de anumite concesii economice sau politice pe care trebuie să le facă Bucureștiul”, transmite deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, membru în comisia de control al SRI.

„În ultimele săptămămâni, mai mulți oficiali români s-au plâns mai mult sau mai puțin public de faptul că statul chinez nu livrează echipamentele și materialele medicale deși există contracte semnate în acest sens, ba chiar în unele cazuri plata s-a făcut deja în avans. Cu toate acestea, pe ultima sută de metri, oficialii români sunt informați de faptul că livrarea nu se mai face, fără a primi o explicație clară pentru acest lucru”, susține Viziteu.

Vezi si: TEXTUL INTEGRAL al Decretului pentru prelungirea stării de urgență .

Viziteu arată că presa europeană și americană a vorbit în ultimele săptămâni despre misiunile propagandistice ale Chinei dar și despre faptul că acest stat profită de pandemia pe care tot el a generat-o pentru a obține influență politică și economică în diverse zone de pe glob.

„Presa europeană a vorbit despre faptul că în această perioadă, China face presiuni din ce în ce mai mari asupra unor state europene pentru ca acestea să accepte dezvoltarea rețelei 5 G cu echipamente Huaweii despre care există informații și rapoarte ale serviciilor de informații occidentale că ar fi folosite inclusiv în acțiuni de spionaj. În urmă cu doar cîteva ore, agenția britanică MI6 a cerut guvernului britanic să regândească relația cu China ca urmare a modului în care aceasta se comportă în actaula criză globală. Aceste suspiciuni și îngrijorări există în majoritatea statelor membre NATO”, explică Viziteu.

„Românii trebuie să știe dacă fluxul de aprovizionare cu echipamente medicale a fost afectat în această perioadă de presiunile și șantajul statului chinez care profită de pandemie pentru a-și spor influența globală”, spune Viziteu.

Deputatul USR amintește în final că România este un membru important al comunității euro-atlantice și că statul comunist chinez nu a făcut niciun secret din faptul că dorește să înlocuiască actuala ordine liberală globală cu propriul model de societate, bazat pe dictatură, minciună și dispreț față de drepturile și libertățile personale și spune că românii trebuie să știe adevărul.

„Tocmai de aceea, dacă există, aceste informații trebuie să fie publice, pentru că doar astfel vom contracara propaganda albă a unor state care acționează în detrimentul intereselor fundamentale ale României”, încheie deputatul USR.

Vezi si: Fantoma PDL bântuie PNL: Iohannis şi Orban nu vor să audă de tăieri de salarii (surse) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.