Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat din parlamentul de la Chișinău: Dacă Odesa va pica, următoarea va fi atacată Republica Moldova

The Guardian
tancuri distruse Kiev Ucraina

Declarațiile președintelui Ucrainei Vladimir Zelenski din Parlamentul României precum că „ocupanții ruși vor să treacă de orașul Nicolaev ca să ocupe Odesa, iar de la Odesa e un pas până în Moldova” au fost dezbătute astăzi în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

În urma celor declarate de Vladimir Zelenski, România ar trebuie să înțeleagă de fapt, că președintele Ucrainei a transmis un mesaj precum că „Ucraina apără Moldova”, susține expertul IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță, transmite jurnal.md.

În timp ce unii invitați consideră că gradul de alertă în Republica Moldova este ridicat încă din prima zi de la declanșarea războiului în Ucraina, fostul șef al MAI Victor Catan a declarat că: „Gradul de alertă trebuie să fie din ce în ce mai mare.

Noi trebuie să vedem din partea autorităților noastre nu răspunsuri că nu dispunem de informații că putem fi atacați, dar trebuie să fie luate măsuri concrete, pentru a ne garanta acel statut de stat neutru.

Noi suntem iminent puși în gardă pentru a fi atacați fie printr-un război hibrid, fie prin agresiune armată. Regimul separatist este gata oricând pentru a îndeplini ordinele lui Putin sau ale altor militari din Federația Rusă”.

„Autoritățile Republicii Moldova au fost într-o alertă încă de la începutul acestui război. În Republica Moldova sunt unii oameni normali care condamnă crimele războiului și sunt unii oameni care sunt agenți de influență străină. Nu cred că cineva din Republica Moldova stătea liniștit încă de la începutul războiului”, este de părere fostul deputat Dinu Plângău.

Deputatul PAS Vladimir Bolea a declarat în cadrul emisiunii că: „Nu există niciun fel de dubiu că dacă pică Odesa următoarea va fi atacată Republica Moldova, iar statutul nostru de neutralitate nu ne va ajuta la nimic. Evident că gradul de alertă stabilit de Republica Moldova, încă din prima zi de război, este la cel mai înalt nivel. Noi apelăm și informăm toate structurile internaționale despre posibila escaladare a conflictului”.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.