Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat din Republica Moldova, despre cetățenia obținută peste Prut de Cristian Rizea: 'Se simte bine aici pentru că e protejat'

cristian rizea

Modul în care fostul deputat PSD din România, Cristian Rizea (foto), a primit cetățenia Republicii Moldova rămâne incert. La fel de incert este dacă nu cumva este unul din beneficiarii schemei de cetățenie prin investiție, sunt supozițiile deputatului PAS, Dumitru Alaiba, din R. Moldova. El a întocmit solicitări în acest sens către Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenției Servicii Publice și către Procuratura Generală din Republica Moldova.

„Există o explicație clară de ce Rizea, condamnat în România pentru spălări de bani și alte scheme, se simte în siguranță în Moldova - e protejat. Și există o neclaritate imensă despre modul în care acesta a obținut pașaport moldovenesc. Iar instituțiile au luat apă în gură, în loc să ofere răspunsuri clare.

Am întrebat de la Agenția Servicii Publice și Ministerul Economiei despre modul în care Rizea a primit cetățenia și dacă nu cumva este unul din beneficiarii schemei de cetățenie prin investiție - unul din cele mai glorioase voturi Plahotniuc-Dodon. Deși însăși programul a fost lansat în noiembrie 2018, mare parte a legislației deja era în vigoare în mai 2018, când Rizea a primit cetățenia.

Și am solicitat Procuraturii Generale să investigheze toate circumstanțele în care o persoană condamnată în România la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, a primit fără probleme cetățenie, încă și în regim de urgență”, a anunțat deputatul Dumitru Alaiba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.