Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat Elena Dinu: Lupta împotriva traficului de persoane, o preocupare pentru fiecare dintre noi

Facebook
Cristina Elena Dinu

Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane, celebrată în fiecare an în luna octombrie, marchează dorinţa expresă a Uniunii Europene de a se implica în totalitate în lupta cu ceea ce semnifică în acest moment „sclavia modernă”, susține deputatul PSD Elena Dinu într-un comunicat remis presei.

”Această zi are drept scop sensibilizarea publicului larg asupra fenomenului, care, prin încălcarea gravă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, distruge individul, familia şi comunităţi întregi din întreaga lume.

În ciuda unei evoluţii pozitive în ultima perioadă în actualul context social, a luptei permanente cu flagelul traficului de fiinţe umane, prin eforturile susţinute ale tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu, consider că România mai are încă multe de făcut.

Din perspectiva socio-umană, traficul de persoane reprezintă o gravă acuzaţie adusă societăţii. Fenomenul se află într-o continuă expansiune şi, chiar dacă se înregistrează uneori cifre descrescătoare, acestea nu reflectă o tendinţă, ci doar un succes de etapă al programelor de combatere iniţiate de autorităţi, după care, traficanţii găsesc noi modalităţi de acţiune, deoarece piaţa-ţintă rămâne.

Cred că autorităţile abilitate au o datorie de onoare în a informa populaţia României despre adevărata dimensiune a fenomenului traficului de persoane în România. Sunt convinsă că ministerul de resort îşi propune ţinte concrete în scopul descurajării infracţiunilor legate de traficul de fiinţe umane, dar la fel de importantă este şi cointeresarea populaţiei în demersul generos de diminuare a acestui fenomen periculos și îngrijorător.”, scrie deputatul social-democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.