Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat Elena Dinu: Valul patru al pandemiei are un nume: PNL

arhiva personala
Elena Dinu

Deputatul Elena Dinu condamnă în termeni duri organizarea Congresului PNL de la Romexpo. Ea susține că reuniunuea nu doar că a fost organizată cu încălcarea prevederilor legale, ci și faptului că totul a devenit un focar de infecție.

”În plină escaladare a noului val de îmbolnăviri cu coronavirusul, PNL și-a bătut joc de toți românii prin organizarea congresului politic cu prezența fizică a peste 5.000 de persoane, într-un spațiu închis. Astfel, înțelegem că pentru liberali nu există nici pandemie, nici virus, nici restricții, nici campanie de vaccinare.

În condiţiile creşterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19, PSD consideră că desfășurarea acestei acțiuni eminamente politică constituie o infracţiune gravă, care se înscrie la zădărnicirea combaterii pandemiei. În consecință, am cerut instituțiilor statului responsabile de supravegherea, controlul și aplicarea reglementărilor în vigoare, în ceea ce privește respectarea restricțiilor în pandemie și în starea de alertă, să aplice cu celeritate și fermitate măsurile legale ce se impun. În caz contrar, aceste autorități, precum și conducătorii lor, sunt complici la infracțiunile comise de liberali, urmând să răspundă, la rândul lor, în fața legii.

De asemenea, somăm organismele responsabile ale statului să declanşeze o anchetă asupra modului în care guvernul, în frunte cu premierul Cîţu, a modificat în mod repetat și nejustificat reglementările în materie, pentru a asigura o aparentă legalitate a evenimentului liberalilor din acest week-end.

Decizia executivului de a modifica cadrul legal, pentru ca  evenimentele culturale în spaţii închise, la 50% din capacitate, să poată fi organizate la o incidenţă mai mare decât cea impusă înainte de declanşarea valului patru al pandemiei, nu are niciun temei legal, ca atare guvernul este pasibil de sancțiuni drastice, conform actelor normative în vigoare.

Mi se pare culmea cinismului ca PNL să militeze cu fervoare pentru vaccinarea obligatorie, cât timp reprezentanții guvernului, chiar și președintele Iohannis, „calcă în picioare” toate restricțiile existente în prezent, prin organizarea acestui congres cu 5.000 de oameni, într-o singură sală.

Această aroganță este nepermisă și reprezintă o jignire incredibilă adusă românilor, mai ales a celor care și-au exprimat opțiunea de a nu se vaccina, fiind astfel discriminați și supuși unor restricții suplimentare inadecvate, inacceptabile și neconstituționale.

Îl rugăm pe președintele Iohannis și pe șefii liberali să le spună românilor dacă cei 5.000 de delegați la congresul PNL sunt supraoameni și au putut să eludeze legea, normele sanitare și recomandările acelorași decidenți după bunul lor plac, în plin val patru al pandemiei!”, a spus deputatul PSD într-un comunicat remis presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.