Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat judecat pentru că a condus beat, propus de Geoană ca primar de municipiu

mircia munten

Deputatul Mircia Muntean este propunerea Partidului Social Românesc (PSRO) pentru funcţia de primar al municipiului Deva la alegerile locale de anul viitor, potrivit anunţului făcut sâmbătă, la Deva, de către preşedintele PSRO, Mircea Geoană. 

"M-am bucurat să văd, împreună cu Mircia Muntean, (...) că lumea îl salută cu prietenie şi îl întreabă: 'Domnule Mircia, când reveniţi la conducerea Devei, când reveniţi să daţi Devei şansa de a se dezvolta, aşa cum aţi mai făcut-o atunci când aţi mai fost primarul nostru?' (...) Ne face mare plăcere să-l primim cu braţele deschise în echipa noastră pe Mircia Muntean, care sunt convins că va face, încă o dată, dovada faptului că este un politician care sfinţeşte locul şi care va face lucruri foarte bune pentru Deva, Hunedoara şi pentru România", a declarat preşedintele PSRO, potrivit Agerpres.

Mircea Geoană a apreciat că venirea în cadrul PSRO a deputatului Mircia Muntean (fost membru PSD) va întări "strategic" echipa organizaţiei judeţene Hunedoara a partidului, în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare de anul viitor. 

La rândul său, Mircia Muntean a spus că nu regretă că a plecat din PSD, deşi a recunoscut că a lucrat alături de o echipă împreună cu care a votat legi importante. El a spus însă că echipa PSD Hunedoara este una "îmbătrânită". 

"N-am niciun regret, dar, în acelaşi timp, nu-mi este indiferent că am plecat şi am lăsat acolo şi o echipă alături de care am votat pensiile, salariile, câteva proiecte extraordinare. (...) Echipa PSD în judeţul Hunedoara este bună, dar este îmbătrânită. (...) Nu puteam să merg cu un preşedinte care în fiecare zi îmi spune: te susţinem, dar te anunţăm noi peste o lună, peste două", a afirmat Muntean, în opinia căruia anunţul pentru un candidat la primărie trebuie făcut cu un an înainte. 

Mircia Muntean a fost primar al municipiului Deva timp de patru mandate, în intervalul 1996-2012, ca membru al PNL. La alegerile din 2012 a candidat din partea UNPR pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara şi a pierdut alegerile. Ulterior s-a înscris în PDL şi a candidat pentru un mandat de deputat în Colegiul Deva - Cârjiţi, pe care l-a câştigat după redistribuirea voturilor. În iunie 2014, s-a înscris în PSD. 

În septembrie 2013, el a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, într-un dosar din 2004, în care a fost acuzat că a încheiat tranzacţii ilegale de terenuri.

În mai 2015, Muntean a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.