Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat Mihai Lasca: `România trebuie să iasă din NATO`

Camera Deputaților
Mihai Lasca

Deputatul român Mihai Ioan Lasca a adresat un apel autorităţilor române, solicitându-le să anuleze orice obligaţie asumată de Bucureşti ca membru NATO. Declaraţia a fost făcută marţi, în cadrul unei şedinţe legislative care a fost transmisă online în media publică - a informat oroszhirek.hu citat de Rador.

"Fac apel către deputaţii români cărora le pasă de soarta ţării să iniţieze urgent o procedură legală de denunţare a tuturor angajamentelor internaţionale ale României de aderare la NATO" - a spus de la pupitrul Parlamentului Lasca, un reprezentant în legislativ al partidului Patrioţilor Poporului Român.

Deputatul a calificat drept o greşeală aderarea Bucureştiului la UE şi la NATO şi şi-a exprimat opinia că extinderea estică a NATO a fost privită iniţial ca o condiţie prealabilă a conflictului cu Rusia.

"Însăşi extinderea NATO spre Est a urmărit declanşarea unui război împotriva Rusiei prin folosirea Ucrainei ca declanşator al acestui conflict militar. Strategii occidentali au dat dovadă de multă iscusinţă în manipularea traumelor noastre istorice şi în hrănirea mitului «pericolului rusesc» pentru a ne prinde în capcană" - a afirmat Lasca.

Deputatul a îndemnat la plecarea urgentă din ţară a trupelor străine şi de asemenea la declararea neutralităţii României.

"A sosit timpul să ne dăm seama că ne aflăm sub o dublă ocupaţie, militară şi non-militară. Cea militară este consecinţa aderării României la NATO şi a prezenţei trupelor străine pe teritoriul nostru. Cea non-militară este una economică, respectiv culturală şi cognitivă. Pentru a nu târî ţara în război trebuie să renunţăm la prezenţa soldaţilor străini şi trebuie să ne declarăm neutralitatea" - a spus Lasca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.