Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat neafiliat: 'România trebuie să fie neutră în conflictul Rusia - Ucraina. Țările NATO să nu sacrifice România'

sanse plan strategie

Deputatul neafiliat Mihai Lasca (ex-AUR), reprezentant al Partidului Patrioții Poporului Român, a adresat Ministerului de Interne o interpelare legată de prezența trupelor străine în România în condițiile în care statul nostru nu este în război și a făcut apel la conducerea statului să rămână neutră față de războiul ruso-ucrainean.

„Federația Rusă și Ucraina nu sunt țări membre NATO, iar România trebuie să adopte o poziție de neutralitate față de conflictul armat dintre cele două țări. Dacă unele țări membre NATO au decis să sprijine Ucraina cu armament și cu trupe militare sunt libere să o facă în mod direct de pe teritoriul acestora și să nu folosească teritoriul României cu scopul de a o băga în războiul care nu îi aparține și de a o sacrifica”, se arată în interpelare.

Deputatul mai întreabă cine a solicitat Franței și Portugaliei să trimită trupe miliare în România și care este scopul prezenței în România a Diviziei 101 aeropurtată aparținând SUA, din moment ce România nu este în război.

Divizia Aeropurtată 101 (Asalt Aerian) a Forţelor Terestre ale SUA au început să sosească din luna iunie la baza aeriană "Mihail Kogălniceanu", din România. Unităţile sunt aici în sprijinul misiunii Corpului V al Forţelor Terestre ale SUA de a întări flancul estic al NATO, pentru a descuraja continuarea agresiunii din partea Rusiei. În total, aproximativ 4.700 de soldaţi ai Diviziei Aeropurtate 101 (Asalt Aerian) vor fi dislocaţi în baze militare din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.