Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat Oana Ozmen: A fost Proiectul care modifică actualele prevederi privind performanța energetică a blocurilor/ Ce ce schimbă

arhiva personala
Oana-Marciana Özmen

Deputatul PNL Oana Ozmen anunță că în Parlament a fost votat un Proiect de lege care modifică actualele prevederi ale legislației în sensul includerii printre cheltuielile eligibile la finanțare și ermoizolarea planșeului, înlocuirea și izolarea podurilor neîncălzite și a șarpantei, înlocuirea lifturilor în integralitate sau a componentelor acestora pe baza raportului de specialitate:

”Azi a fost votat în Parlament Proiectul Plx 142/2022, care modifică OUG 18/2009 privind performanța energetică a blocurilor de locuit și care a urmărit îndeplinirea jaloanelor stabilite prin PNRR privind includerea în cheltuielile eligible, cum ar fi: termoizolarea planșeului, înlocuirea și izolarea podurilor neîncălzite și a șarpantei, înlocuirea lifturilor în integralitate sau a componentelor acestora pe baza raportului de specialitate.

Prin lege am definit raportul de specialitate, care va fi întocmit de către instituțiile cu atribuție în domeniu, o parte din proiectul legislativ a fost preluat de către Guvern prin OUG 31/2022, motiv pentru care avem convingerea că muncă depusă în Parlament pe această temă a întrunit susținerea inclusivă a Guvernului.

Când vorbim de eficiență energetică și despre standardele nZEB, vorbim de o temă importantă atât pentru noi, cât și pentru Uniunea Europeană. România trebuie să-și atingă țintele de decarbonare și este important să lucrăm împreună la reactualizarea legislației în materie de eficiență energetică. Această lege votată astăzi reprezintă un pas în direcția această.

Îmi exprim încrederea că vom reuși să actualizăm legislația în domeniul eficienței energetice printr-un dialog permanent cu specialiștii din Ministerul Dezvoltarii,  asociațiilor din domeniu și cu sprijinul cadrelor universitare.

Adresez mulțumiri colegilor parlamentari din grupul PNL și colegilor din coaliția de guvernare, care au susținut proiectul în comisiile de specialitate, atât în Senat, cât și în Camera Deputaților , Presedintelui Comisiei si colegilor din Comisia pentru industrie și servicii, cadrelor universitare și specialiștilor asociațiilor de profil.

Dezbaterea privind temea eficientei energetice este necesara si va continua prin dezbaterile pe care le voi organiza pe aceasta tema in aceasta sesiune parlamentara.

Modelele legislative din tari precum Danemarca, Germania, Spania si Turcia sunt dovada cooperarii la nivel European in atingerea acestui obiectiv  privind zero emisiii de carbon pe care Europa si-l propune in contextul Fit 55.

#Eficienta energetica#Standarde nZEB”, a scris deputatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.