Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PMP lovește cu putere Guvernul Orban: Este absurd şi contraproductiv!

Facebook
PMP

Deputatul PMP Cătălin Cristache, vicepreședinte al partidului, a atras atenția Guvernului că în România mai există și alte boli în afara COVID-19 și trebuie să se renunțe să fie considerați ca potențial infectați toți pacienții care se internează altfel apar întârzieri care vor genera pierderi de vieți omenești.

Citește și: Ciudăţeniile din proiectul de lege privind starea de alertă - Cec în alb acordat Guvernului pe perioadă nedeterminată .

“Sunt tot mai multe exemple în presă şi raportări ale asociaţiilor pacienţilor din România care arată faptul că, din dorinţa de a lupta cât mai eficient cu virusul ucigaş SARS – CoV2, se iau măsuri birocratice şi administrative care afectează serviciile medicale pentru pacienţii care au afecţiuni cronice sau urgenţe sanitare. Aşa s-a ajuns în situaţia în care o doamnă a căzut pe stradă, şi-a fracturat coloana, a fost transportată la spital şi, de acolo, trimisă acasă, murind apoi, în urma complicaţiilor. Sunt cazuri de persoane care au suferit AVC-uri sau atacuri de cord pentru care tratamentul a întârziat din cauza testării împotriva coronavirusului. Persoanele cu afecţiuni oncologice au avut întârzieri în tratamentele cu citostatice”, a declarat Cătălin Cristache.

În opinia sa, există riscul ca, dacă autoritățile vor respecta întocmai recomandările din raportul Institutului Naţional pentru Sănătate Publică (INSP), situaţia să se agraveze şi mai mult, deoarece INSP susţine că, nici mai mult, nici mai puţin, „Din cauza transmiterii comunitare a SARS-CoV-2 în Romania, toți pacienții care se internează trebuie considerați ca fiind potențial infectați”.

“În opinia mea, asta înseamnă introducerea unei birocraţii incredibile şi a unei întârzieri care vor genera pierderi de vieţi omeneşti atunci când se prezumă că o persoană este infectată. Luptăm cu toate forţele împotriva Covid-19, dar nu trebuie să îi prezumăm pe toţi bolnavii care au nevoie de tratament intraspitalicesc ca fiind infectaţi. Este absurd şi contraproductiv. Mai ales în condiţiile în care, de la nivel guvernamental, s-a făcut deja o nouă categorisire a spitalelor. Deci, trebuie ca Guvernul să renunţe la acea recomandare a INSP care prioritizează, pe raţiuni de imagine, unii bolnavi deasupra altora”, susține deputatul PMP Cătălin Cristache.

În sprijinul afirmațiilor sale, deputatul PMP a amintit că în România sunt aproape 500.000 de persoane care suferă de afecţiuni oncologice, peste 800.000 de români au diabet şi peste 150.000 de români au anual probleme cardiace.

Citește și: Alexandru Rafila SEMNALEAZĂ ABERAȚII legate de amenzile aplicate: oamenii care fac mișcare în AER LIBER NU pun în pericol sănătatea nimănui .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.