Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PMP: 'Nu am cerut niciodată anularea Bacalaureatului; am oferit o alternativă Ministerului Educaţiei'

Facebook
PMP

Deputatul PMP Petru Movilă, care a depus un proiect la Parlament prin care propune ca Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul să fie înlocuite cu mediile din gimnaziu şi liceu sau cu mediile obţinute în timpul anului la materiile de examen, afirmă că iniţiativa sa nu presupune anularea examenelor, ci doar a oferit o alternativă Ministerului Educaţiei.

"Nu am cerut niciodată anularea Bacalaureatului, ci, împreună cu Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi asociaţiile de părinţi, am oferit o alternativă Ministerului Educaţiei, de care acesta poate dispune sau nu. Argumentul principal al USLIP este că pandemia de coronavirus a afectat profund dreptul la educaţie şi la o pregătire temeinică a elevilor în vederea susţinerii probelor de examen", a scris Movilă, joi, pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

El adaugă că elevii din anii terminali au întrerupt contactul cu şcoala de trei luni, iar un procent semnificativ al elevilor din mediul rural nu au mai participat la nicio formă de învăţare pentru că nu au avut acces la clasele online.

"Ca să nu mai spun de faptul că sănătatea elevilor este pusă în pericol pentru că nu se pot asigura toate condiţiile necesare pentru prevenirea infectării acestora cu noul coronavirus. Nu există personal medical suficient pentru triere. Dacă cumva se confirmă un caz într-un centru de examen, toată lumea va intra în izolare/carantină, ceea ce va duce la blocarea întregii activităţi", susţine deputatul PMP.

Proiectul de lege a fost depus la Parlament pe data de 13 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.