Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL atacă PSD pe pachetul de măsuri pentru populaţie: Prima dată rupem cămaşa public, după care constatăm că poate nu putem

caleaeuropeana.ro
Marilen Pirtea

Deputatul PNL Marilen Pirtea a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre faptul că PSD a prezentat pachetul de măsuri pentru populaţie, înainte de a le discuta în interiorul coaliţiei, este ”pe acelaşi stil de a comunica ca cel legat de pensii al domnului Budăi, care prima data rupem cămaşa public şi după care constatăm că poate nu putem modifica PNRR, deşi ne-am dori”.

”Cred că toate calculele trebuie luate în vedere cu o inflaţie de 10%, şi astfel de măsuri categoric au impact şi asupra populaţiei, ca impact bugetar, ca şi costuri dar şi ca potenţiator al inflaţiei. De aceea eu cred că aceste măsuri trebuie discutate în coaliţie, PNL consideră că poate suma de 50 de euro este prea mică şi ar propune 100 de euro pe lună, mai ales pentru cei cu salariul minim şi zona de nevoi speciale, pensionari”, a spus liberalul.

Deputatul PNL a precizat că aceste măsuri sunt binevenite, dar trebuie mai întâi trebuie agreate în coalţie, calculat impactul bugetar al acestor măsuri şi după aceea să vină cu ele ca pachet de măsuri. ”Nu aruncate pe piaţă, în ghilimele, astfel încât generăm anumite speranţe, aşteptări din partea populaţiei şi după care să constatăm că nu putem să susţinem ca şi cost, din buget, aceste măsuri necesare şi aşteptate de populaţie”, a spus Marilen Pirtea. El a mai arătat că faptul că aceste măsuri nu au fost discutate în coaliţie, mai întâi, înainte să fie prezentate public, sunt ”în acelaşi stil de a comunica ca cel legat de pensii al domnului Budăi, care prima data rupem cămaşa public şi după care constatăm că poate nu putem modifica PNRR, deşi ne-am dori, toată lumea şi-ar dori, nu putem majora pensiile mai mult decât am făcut-o, sau putem face, dar haideţi să facem şi apoi să declarăm”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.