Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL către Meleșcanu: 'Nu mai folosiți politica externă pentru propriile interese!'

ionut stroe purtator de cuvant pnl

Deputatul PNL Ionuţ Stroe i-a cerut luni ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, să oprească folosirea politicii externe ca mijloc de joc mărunt şi interes politic de moment, scrie Agerpres.

"Mă adresez dumneavoastră, domnule Meleşcanu - politica externă a României nu trebuie să fie una subiectivă, ci una care să servească interesele naţionale mai degrabă decât interesele de grup sau interesele, mai grav, ale unor lideri politici, care vor să câştige simpatie folosind în interes personal lucruri de care nu ar trebui să se atingă. (...) Dumneavoastră înţelegeţi foarte bine situaţia extrem de dificilă în care a fost aruncată ţara noastră în contextul ultimelor decizii abrupte, imprevizibile şi netransparente legate de anumite poziţionări ale României în plan extern. Domnule Meleşcanu, ar trebui dvs., ca ministru de Externe, să opriţi folosirea politicii externe ca mijloc de joc mărunt şi interes politic de moment. Spun asta pentru că dvs. ar trebui să nu permiteţi ca politica externă să fie făcută de oameni care, din păcate, nu înţeleg nimic, sau înţeleg prea puţin din seriozitatea şi rigoarea unor angajamente naţionale în plan extern, cum, din păcate, actuala guvernare o face în acest moment", a spus Stroe, la "Ora Guvernului" din plenul Camerei Deputaţilor, dezbatere la care a fost invitat ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Acesta a precizat că nu localizarea geografică a unor ambasade este miza reală a politicii externe în acest moment, ci credibilitatea ţării noastre în faţa partenerilor externi.

"Când vine vorba de politica externă, o ţară impredictibilă este o ţară cu foarte puţini prieteni şi observăm în ultima perioadă cum actuala guvernare, din păcate, îşi doreşte să introducă şi în politica externă, dar şi în comunicarea noastră naţională o foarte înşelătoare antiteză între două construcţii în care suntem angajaţi şi în care ar trebui să ne menţinem fermi, o antiteză între construcţia transatlantică şi cea europeană. Parteneriatul cu Statele Unite şi apartenenţa noastră la Uniunea Europeană nu pot fi puse niciodată în opoziţie, ambele sunt la fel de importante şi este o chestiune de interes naţional, vital, ca între aceste două construcţii să nu existe diferenţe de abordare", a spus Stroe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.