Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL, critici dure pentru PSD-ALDE: 'Mimează democrația parlamentară...'

arhiva personala
Valeria Schelean Somfelean

PNL refuză să fie părtaș la atacul declanșat de către majoritatea PSD-ALDE împotriva Justiției, susţine deputatul Valeria Schelean-Șomfelean într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Iordache DESFIINŢEAZĂ sesizarea făcută de PNL la Comisia de la Veneţia: 'Pentru ce?'

"Deși în spațiul public s-a afirmat constant faptul că scopul înființării Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea legilor Justiției este acela de a aduce la masa discuțiilor toți actorii implicați în actul de justiție, în realitate, PSD-ALDE refuză un dialog corect cu reprezentanții puterii judecătorești.

Astfel, în ședința de miercuri, 22 noiembrie, a Comisiei speciale, reprezentanții celor două partide guvernamentale au respins orice propunere venită din partea organizațiilor profesionale din domeniul justiției, spunându-le cu aroganță că acestea nu au drept de inițiativă legislativă și reproșând CSM faptul că a dat un aviz negativ cu privire la aceste proiecte, fără a insera în cuprinsul avizului exprimat și puncte de vedere cu privire la fiecare modificare propusă.

Dincolo de faptul că, nici după ultimele modificări adoptate în plenul reunit al celor două Camere, Comisia specială nu este corect sesizată cu proiectele referitoare la organizarea sistemului judiciar, aspect de natură a genera inclusiv o neconstituționalitate a legilor astfel dezbătute, PSD-ALDE refuză să discute în mod transparent aceste acte normative de interes major.

În consecință, în semn de protest față de modul abuziv în care majoritatea PSD-ALDE a înțeles să trateze un subiect atât de importat, PNL a părăsit lucrările Comisiei parlamentare speciale care discută despre modificarea legilor Justiției.", mai spune deputatul PNL.

Citeşte şi: Fost ministru al Justiţiei iese la ATAC: 'PSD şi ALDE calcă în picioare MCV şi încalcă angajamentele luate de România...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.