Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL: Nu poţi face reformă fără majoritate parlamentară confortabilă

PNL siglă

Deputatul PNL de Timiş, Ben Oni Ardelean, a declarat, vineri, la Timişoara, că organizarea de alegeri parlamentare anticipate este imperios necesară, pentru ca guvernarea liberală să aibă o majoritate confortabilă în Legislativ, necesară reformelor pe care şi le doreşte, potrivit Agerpres.

"Nu poţi să faci o reformă fără doi piloni principali: ai nevoie de o majoritate parlamentară confortabilă şi de bani. Din păcate, vistieria pe care am preluat-o este goală, angajările bugetare sunt extrem de mari. Majoritatea în Parlament este imperativă în acest moment, trebuie să negociem fiecare chestiune în parte, de aceea s-a mers pe asumarea pe buget şi pe alte asumări, pentru că ai nevoie de aceste corecţii în această perioadă şi de aceea aceste schimbări trebuie făcute în regim de urgenţă", a afirmat Ben Oni Ardelean, într-o conferinţă de presă.

Eurodeputatul PNL Cristian Buşoi a declarat, în acelaşi context, că sunt foarte posibile anticipatele şi imperios necesare, pentru ca structura Parlamentului "să fie o reflecţie cât mai apropiată de opţiunea politică şi de vot a cetăţenilor României".

"Am avut alegerile europarlamentare, referendumul, alegerile prezidenţiale, în raport cu anul 2016 lucrurile s-au schimbat radical. Nu mai putem rămâne încă un an cu un parlament dominat de PSD, care blochează toate iniţiativele de reformă ale Guvernului liberal şi ale preşedintelui României, în totală contracţie cu aşteptările şi cu opţiunile populaţiei", a punctat Buşoi.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că a hotărât împreună cu preşedintele Klaus Iohannis că pentru România cel mai bine este să fie organizate alegeri anticipate.

"Preşedintele României şi cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru Parlamentul European, la alegerile prezidenţiale, că nu mai vor PSD la putere, că la ora actuală Parlamentul este dominat de PSD şi acţionează ca o frână în calea demersurilor preşedintelui şi ale Guvernului pentru a pune în practică voinţa oamenilor şi este absolut necesar ca puterea să revină la popor şi cetăţenii să-şi aleagă reprezentanţii astfel încât să existe în Parlament o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale cetăţenilor români care să ducă România în direcţia bună, care să aibă clar o poziţionare euroatlantică fermă, care să fructifice la maxim pentru România beneficiile apartenenţei la UE şi care să permită o dezvoltare economică bazată pe investiţii, pe creşterea productivităţii, competitivităţii companiilor, pe inovare, pe cercetare şi pe fructificarea tuturor oportunităţilor care există pentru România", a spus Orban, după întâlnirea cu şeful statului de la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.