Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL: serviciile secrete pun PRESIUNE asupra Curții Constituționale

CCR

Atacul terorist din Franța a redeschis problema securității informatice și în România, iar SRI, Procuratura și Guvernul caută o nouă Lege Big Brother. Deputatul PNL, Radu Zlati, susține că prin acest demers serviciile secrete încearcă să pună presiune pe CCR, care va judeca contestația PNL pe Legea Securității Cibernetice.

”Deplâng alături de întreaga societate românească tragedia care a lovit poporul francez, prezint sincerele mele condoleanțe familiilor îndoliate de actul iresponsabil și nejustificabil al teroriștilor. Nu pot să nu remarc faptul că atacul ao-JE-SUIS-CHARLIE-facebook supra redacției Charlie Hebdo a ridicat, din nou, probleme acute ale societății contemporane precum raportul dintre libertate și responsabilitate, dintre civilizația toleranței și cea a fanatismului, dintre cutumele statului democratic și provocările terorismului.

Este întristător însă faptul că factori de răspundere din fruntea unor instituții de forță ale statului român, mă refer la conducătorii Procuraturii Generale și ai SRI, au găsit de cuviință de a folosi tragedia care îndoliază societatea franceză pentru a pune presiune asupra Curții Constituționale, care are pe rol judecarea contestației pe care PNL a depus-o cu privire la Legea Securității Cibernetice.

Este cunoscut faptul că CCR a respins deja ca fiind neconstituționale prevederi ale Legii 82/2012 (Legea ”Big Brother”) și sper ca aceeași Curte să respingă Legea Securității Cibernetice (”Big Brother 2”). În contextul în care Curtea se află în pronunțare, nu pot accepta ca judecătorii CCR să fie supuși unor presiuni de orice fel, din partea oricăror factori instituționali din România, astfel încât o lege care, prin formulări ambigue, afectează libertățile fundamentale ale omului și cetățeanului, să poată fi impusă românilor.

Nici măcar atunci când sunt folosite împrejurări tragice, care mai degrabă ar fi predispus la reculegere și la o adâncă meditație asupra activității proprii. Când corupția este văzută de către cei mai mulți români ca fiind principalul element care conspiră al siguranța statului român dar însăși conducătorul instituției care luptă împotriva actelor de mare criminalitate și terorism este arestat pentru corupție, bunul simț ne spune că același fenomen al corupției nu ar putea ocoli nici alte instituții de forță ale statului precum Procuratura, Serviciile Secrete, DNA, Armata.

Înainte ca lideri ai acestor instituții să ceară înăsprirea măsurilor de urmărire ale cetățeanului, să prezinte societății românești dovezi că și-au făcut curat în propria ogradă. Căci legi avem. Nu avem caractere care să le pună în aplicare. Și nu doresc să sacrific libertatea comună sau cea individuală pe altarul securității, înainte de a fi sigur că acest sacrificiu este necesar și că va fi răsplătit prin obținerea unui bine colectiv și individual mai mare”, susține Radu Zlati, pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.