Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL, şocat şi întristat de anunțul retragerii Regelui Mihai

regele mihai

Deputatul liberal Theodor Paleologu declară că este "şocat profund" de vestea retragerii Regelui Mihai din viaţa publică, din cauza problemelor de sănătate. Fostul ministru al Culturii consideră că Principesa Margareta "are o ţinută ireproşabilă", dar "nu are aceeaşi încărcătură istorică pe care o are tatăl ei".

Întrebat, la RFI, cum a primit anunţul retragerii Regelui Mihai, Theodor Paleologu s-a declarat şocat şi întristat: "Cu foarte multă tristeţe, evident. Pe de altă parte, vedeam şi eu ca şi toată lumea că nu mai apărea de ceva vreme. Auzisem veşti despre starea sănătăţii Reginei şi îmi imaginam evident că nici el nu o duce prea bine cu sănătatea, dar evident că această veste, această ştire de ieri m-a şocat profund, m-a întristat foarte mult, dar e o manieră, cred eu, de a pregăti spiritele pentru inevitabil şi anume că la un moment dat, mai curând sau mai târziu, ne va părăsi Regele Mihai şi se va închide cea mai frumoasă perioadă a istoriei româneşti odată cu moartea lui".

"Se închide un ciclu, ciclul celor patru regi care au făcut România (...). Prezenţa publică a Principesei Margareta este elegantă, are o ţinută ireproşabilă, din punctul meu de vedere, dar sigur că nu este acelaşi lucru, ea nu are aceeaşi încărcătură istorică pe care o are tatăl ei, Regele Mihai, nu e comparabil, se închide un ciclu. Păcat că n-am fost în stare să utilizăm noi, românii, ca naţie, mai mult bătrâneţile acestui om. În '90, dacă reveneam la monarhie, am fi avut 20 şi ceva de ani de viaţă publică mult mai civilizată, decât mizeria pe care am avut-o cu preşedinţii ăştia pe care i-am tot avut unul după altul", a mai declarat parlamentarul liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.