Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD, atac dur la Timmermans după dezbaterea din Comisia LIBE: 'Nici măcar când am febră nu pot ajunge să halucinez precum precarul ăsta'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Frans Timmermans

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European a discutat luni seara situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei. După dezbatere, deputatul PSD Liviu Pleşoianu a susţinut că România trebuie să respingă ferm afirmaţiile făcute de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

CITEȘTE ȘI: Cum ne provocăm SINGURI tulburările ENDOCRINE! Atenție la aceste PRODUSE!

"Nici măcar când am febră nu pot ajunge să halucinez precum precarul ăsta care are impresia că funcția de Prim-vicepreședinte al Comisiei Europene îl transformă automat într-un zeu olimpian. Am mai spus-o și o repet – nu mă număr printre cei care, pentru a-și face realitatea mai suportabilă, își injectează în vene lumi virtuale. Ca atare, după ce l-am urmărit iarăși elucubrând pe Timmermans, declar că rămân la aceeași părere mai veche în ce-l privește: îl detest sincer! Atitudinile față de România, Ungaria și Polonia ale fostului ministru de Externe olandez sunt NEDEMOCRATICE, AROGANTE și ȘUBREDE INTELECTUAL! Țările Europei de Est nu sunt copiii inadecvați ai Vestului! Nu suntem niște imbecili care trebuie puși mereu în banca lor, scoși dimineața la careu și loviți în pauze cu rigla peste degete!… Sau suntem, dacă nu respingem FERM astfel de tratamente!", scrie Pleşoianu pe Facebook.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a făcut apel la autorităţile române să „regândească cursul pe care l-au luat”, făcând referire la modificările legilor justiţiei şi Codului penal, vertizând că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă Guvernul român în faţa instanţei.

El a mai spus că există riscul ca România să facă paşi înapoi şi face apel la autorităţile române să „regândească cursul pe care l-au luat”, făcând referire la modificările legilor justiţiei. Timmermans a adăugat că  modificările ar afecta justiţia, mai ales că s-au făcut progrese în lupta cu corupţia. El a spus însă că nu e prea târziu ca Parlamentul să se răzgândească.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a vorbit şi despre mitingul din 10 august, exprimându-şi îngrijorarea legată de violenţele dintre forţele de ordine şi protestatari.

CITEȘTE ȘI: Sfaturile medicilor, pentru oase sănătoase: Ce trebuie să mănânci și ce exerciții trebuie să faci .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.