Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD către ministrul Economiei: 'Ați promovat spălatul la lighean'

Guvernul Romaniei
Virgil Popescu

Deputatul PSD Ilie Toma îl acuză pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, că a reuşit  să promoveze "spălatul la lighean" pentru 22.000 de oameni din Deva şi că a închis şcolile din cauza frigului, potrivit Agrepres.

"Domnule ministru, în acord cu interesele coaliţiei PNL USR aţi închis rapid termocentrala de la Mintia. (...) Aţi anunţat la începutul anului închiderea unor grupuri energetice şi ale unor exploatări miniere, (...) anunţ care a dus la creşterea preţului la energia electrică, PZU, piaţa zilei următoare, cu peste 150%, raportat la ultimii 15 ani pentru aceeaşi perioadă de timp. Este din ce în ce mai clar că aveţi misiunea să închideţi Mintia”, a spus Toma, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", la care a fost invitat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Citește și: VIDEO Ministrul Energiei, în plen: Termocentrala Mintia a fost jefuită, ca și CEO

În acest sens, social-democratul îl acuză pe ministrul Economiei că deși Consiliul judeţean Hunedoara a solicitat de mai multe ori preluarea termocentralei Mintia în vederea modernizării şi asigurării funcţionării, precum şi a păstrării tuturor locurilor de muncă, însă acesta a refuzat.

„Nu aţi dat niciun răspuns în scris la niciuna dintre cele 6 solicitări ale CJ Hunedoara, pentru că pregăteaţi vânzarea termocentralei de la Mintia. Aţi reuşit performanţa să promovaţi spălatul la lighean pentru 22.000 de suflete la Deva şi aţi închis şcolile din cauza frigului. Nu aveţi soluţii nici pentru iarna următoare pentru încălzirea devenilor şi instituţiilor publice din Deva. Aţi oprit Mintia într-o perioadă în care preţul energiei ar fi adus profit termocentralei şi aţi ales să pompaţi milioane de lei în bugetul statului", a adăugat deputatul.

Citește și: INTERVIU Ce se întâmplă cu preţul energiei de la 1 iulie? Ministrul Virgil Popescu: 'Au jucat un pic la speculaţie. Nu ştiu ce au câştigat din asta'

Toma susține că Ministerul Energiei încalcă prevederile legale şi duce o politică de vulnerabilizare a sistemului energetic naţional prin renunţarea la capacităţile de producere a energiei electrice pe bază de combustibil fosil, singurele capacităţi care pot opera indiferent de condiţiile climatice.

"Este clar faptul că în spatele acestei politici de demolare a termocentralei se ascund interese geostrategice şi economice din diverse părţi. Termocentrala de la Mintia (...) poate asigura peste 10% din necesarul de energie electrică a României. Nu aţi investit în echipamente de reducere a poluării sau în retehnologizare. (...) Vă cer să opriţi jaful la această termocentrală, vă cer să fiţi alături de hunedoreni, de români, vă cer să conservaţi chiar dacă o închideţi pentru moment. Trei grupuri energetice sunt funcţionale în acea termocentrală şi două pot fi oricând remediate foarte rapid. Nu opriţi aceste grupuri până nu investiţi şi puneţi celelalte două grupuri în funcţiune", a menţionat Ilie Toma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.