Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD condamnat definitiv rămâne înșurubat în Parlament

goga octavian

Comisia Juridică a Camerei Deputaților nu a întocmit marți proiectul de hotărâre de vacantare a mandatului unui deputat PSD condamnat definitiv, în urma discuțiilor contradictorii dintre avocata deputatului și parlamentarii de la putere și opoziție.

Avocata deputatului PSD Octavian Goga a zis în ședință că pe rolul instanțelor se află încă spre soluționare căi extraordinare de atac. PNL și USR au zis că parlamentarii nu sunt instanță de judecată și că din moment ce hotărârea a rămas definitivă, atunci Goga nu mai are ce să caute în Parlament. Opoziția a mai zis că în cazul lui Liviu Dragnea vacantarea s-a decis la 3 zile după condamnare, în timp ce la Goga de aproape un an de zile nu se întâmplă nimic. PSD a apreciat că există decizie CCR pe completurile nelegale de judecători de la ÎCCJ și ele nu pot fi ignorate.  Goga nu a zis nimic în Comisia Juridică, a vorbit doar avocata lui.

Deputatul PSD Octavian Goga a fost condamnat definitiv în 24 septembrie 2018 la doi ani de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, plus interzicerea dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

  • Articolul 70 din Constituție prevede: „Calitatea de deputat sau de senator încetează (...) în caz de (...) pierdere a drepturilor electorale”.
  • Statutul parlamentarilor prevede la art.7: „Calitatea de deputat sau de senator încetează (...) în caz de pierdere a drepturilor electorale, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care se dispune pierderea acestor drepturi”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.