Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD: Condamnați să dispară! Cum au ajuns românii din Ucraina bătaia de joc a guvernelor de la Kiev și București...

GAL
scoala clasa elevi
Deputatul PSD, Nicolae Georgescu trage un semnal de alarma cu privire la copii romanilor din Ucraina si dreptul acestora de a invata in limba romana.
"Începând de la 1 ianuarie, anul curent, în Ucraina nu se mai poate învăța la școală decât în ucraineană, în detrimentul sutelor de mii de copii vorbitori de limba română. Noua lege ucraineană a învățământului, care e discriminatorie și limitează posibilitatea ca elevii aparținând minorităților naționale să studieze în limba lor, a intrat în vigoare.
Ați văzut vreo reacție din partea Ministerului Afacerilor Externe legat de acest lucru? Dar din partea lui Klaus Iohannis ați văzut o declarație măcar? Nimic  Pe ei îi interesează doar voturile românilor din comunitățile istorice, nu și faptul că aceștia sunt batjocoriți, discriminați și asimilați în cel mai abuziv mod.
În pofida faptului că legea afectează în primul rând românii (cei mai numeroși etnici după ruși dacă luăm în calcul și românii numiți oficial „moldoveni”), fostul-actualul ministru de Externe nu a inițiat niciun demers concret care să apere drepturile copiilor noștri din Ucraina. Președintele Iohannis nu a avut și nici nu are pe agendă salvarea minorităților românești. Lui și alor lui le merge bine în România.
Și, ca bătaia de joc la adresa românilor din Cernăuți sau Herța să fie la cote maxime, PNL-USR-UDMR au scris în programul de guvernare că vor continua „sprijinirea parcursului european și euroatlantic al Ucrainei și a procesului de transformări sistemice din statul vecin” în pofida procesului agresiv de ucrainizare a comunității noastre și a faptului că pe 12 octombrie 2018 Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a recunoscut că legea ucraineană încalcă în mod grosolan dreptul la educația minorităților naționale din Ucraina în limba lor maternă.
Din păcate, însă, asta va fi realitatea de zi cu zi, pe care o vom trăi noi  cei din țară, și românii din diferite colțuri ale lumii, vlăguiți și desconsiderați chiar de către cei care ar trebui să le apere drepturile!"

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.