Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD critică 'secretomania' guvernului în epidemia de coronavirus

Facebook
nicolae georgescu

Deputatul PSD Nicolae Georgescu a transmis pe pagina sa de Facebook că se opune limitării informațiilor privind evoluția epidemiei de coronavirus.

„În plină pandemie de COVID-19, să dăm jurnaliștilor puterea pe care o merită – aceea de a informa corect cetățenii!

Din start, fie că vrem ori nu, trebuie să recunoaștem realitatea cu care ne confrutăm: virusul se află printre noi și va rămâne o perioadă de timp.

Consider că o cale rapidă și ușoară deja nu mai există în această situație. O spun chiar specialiștii: în perioada următoare, o mare parte a populației riscă să fie infectată cu virusul.

Aduc în discuție, așadar, lucrurile clare pe care le avem: o situație tot mai dificilă – zilnic tot mai multe persoane sunt diagnosticate pozitiv în țara noastră, (au apărut chiar primele decese după infectarea cu COVID 19), două ordonanțe militare unde obligativitatea și recomandările se înlocuiesc rând pe rând (însă fără decizii clare), dar și două lucruri extrem de grave din punctul meu de vedere: limitarea informațiilor privind evoluția epidemiei cu coronavirus, respectiv măsurile insuficiente de combatere a efectelor sociale și economice…

Vreau să subliniez în mod special aspectul cu privire la blocarea mass-media în ceea ce privește transmiterea informațiilor. Așadar, rolul și importanța mass-media sunt lăsate deoparte în această situație în care românii au nevoie tot mai mare de o comunicare reală, cu informații precise care să se transforme în soluții imediate în lupta privind răspândirea COVID-19.

Așadar, în așteptarea unei soluții salvatoare, sunt de părere că putem încetini răspândirea virusului și prin comunicarea mass-media (și mă refer aici la comunicarea în care informația este pusă pe primul plan, și nu nevoia de senzațional).

Pentru acest lucru, mass-media trebuie acum sprijinită și nu împiedicată! Într-o societate care orbecăie puternic în aceste momente, mass-media poate avea rolul de călăuză și poate arăta luminița de la capătul tunelului. Oamenii ascultă radioul, se uită la televizor, cumpără ziare sau, mai nou, navighează pe internet… Deci, mass-media este o veritabilă putere în stat, a patra la număr, așa cum am catalogat-o și până acum! De ce lucrurile se schimbă? Din dorința guvernului actual, cel care a decis ca prefecturile să nu mai comunice la nivel județean date despre cazurile de COVID-19 și implicit despre numărul pacienților infectați…

Sunt solidar cu jurnaliștii, iar în cazul meu cu acei argeșeni, jurnaliști care își doresc doar ca autoritățile să furnizeze informații asupra evoluției pandemiei, pentru ca cetățenii să fie informați!

În plan județean, Instituția Prefectului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, respectiv Consiliul Județean au rolul de a se pune la dispoziția mass-media, iar prin jurnaliști trebuie să transmită informații despre asubiect arzător.

Secretomania care persistă la acest moment mă duce cu gândul doar la modul în care Guvernul își maschează neputința în această criză, și vorbim despre o criză puternică, în care oamenii se îmbolnăvesc, iar unii dintre ei își pierd viața.

Pe lângă solidaritatea pe care o transmit în aceste momente către jurnaliști, iar prin aceștia către cetățeni, țin să mai subliniez încă un lucru legat de modul în care Guvernul “acționează: lipsesc măsurile clare de combatere a efectelor sociale și economice, măsuri ce sunt așteptate atât de angajatori, cât și de angajați, măsuri care în alte state au fost anunțate și care se dovedesc vitale pentru viitorul economiei.

Ne aflăm în mare dificultate în mai multe domenii esențiale – medical, social și economic- iar atitudinea Guvernului se înscrie în nota adoptată de Președintele țării – cel care a întârziat foarte mult decretarea Stării de Urgență!

În plină pandemie avem nevoie, mai mult ca oricând, ca cetățenii să fie informați prin mass-media, iar măsurile sociale și economice să acopere problemele apărute pentru oamenii care până acum au contribuit serios la bunăstarea României prin taxele și contribuțiile achitate de aceștia”, a scris deputatul PSD Nicolae Georgescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.