Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD: Derapajele dezastruoase ale guvernului liberal vor înceta prin votarea moțiunii de cenzură inițiată de PSD

psd
Deputat PSD Cristina-Elena Dinu susține că este din ce în ce mai evident faptul că guvernarea liberală constituie un dezastru pentru România și pentru români.

''Este din ce în ce mai evident faptul că guvernarea liberală constituie un dezastru pentru România și pentru români! Ministrul Finanțelor a confirmat ipoteza conform căreia alegerile anticipate sunt sinonime cu austeritatea. Pentru a justifica declarația premierului Orban, potrivit căreia nu e sigură majorarea punctului de pensie și dublarea alocațiilor, ministrul Finanțelor a aruncat în spațiul public o declarație iresponsabilă, vorbind despre posibilitatea unei crize economice care ar putea împiedica Guvernul să acorde majorările. Acesta ar fi motivul real pentru organizarea anticipatelor, înainte de a lua măsuri de austeritate. Altfel spus: Anticipate = Austeritate.

Inducerea percepției unei crize economice iminente poate genera panică, retrogradarea ratingului de țară, dobânzi mai mari și mai puține investiții. Banca Națională a României, prin Adrian Vasilescu, a trebuit să infirme public criza această ieșire total nepotrivită a ministrului Cîțu.

Citește și: Doi tineri care au adresat injurii unei profesoare au fost sancţionaţi de jandarmi

Contradicțiile PNL și ale „guvernului meu” nu se opresc însă aici. Și în ceea ce privește Legea pensiilor, guvernanții nu dau semne de coerență, predictibilitate și responsabilitate. Anul trecut, când Legea pensiilor a fost în Parlament liberalii nu au votat împotrivă, iar președintele Iohannis a fost de acord cu ea și a promulgat-o fără a o trimite la reexaminare. Acum, aceeași liberali vin și spun că creșterea pensiilor nu este sustenabilă, deși după majorare bugetul destinat pensiilor abia ar ajunge la 9% din PIB, în timp ce media Uniunii Europene este de 13%.

„Guvernul Taie tot” a ajuns, fără nicio exagerare, o pacoste pe capul românilor. După toate tăierile, amânările și desființările de până acum ale programelor de sprijin inițiate de PSD, PNL oprește acum și Programul Prima Casă, răzbunându-se astfel în mod draconic pe tinerii acestei țări. Scăderea dramatică a familiilor care vor putea obține un credit în acest program, de la 30.000 anual, la puțin peste 2.000 în 2020, este un act de cinism la adresa tinerilor noștri. Concret, în noile condiții impuse de guvern, o familie care are nevoie de o locuință va trebui să scoată din buzunar peste 100.000 lei în plus, o sumă care nu este la îndemâna oricui. Acest fapt va determina exodul tinerilor din țară, scăderea pieței construcțiilor, șomaj și implicit încetinirea economiei.

În aceste condiții, moțiunea de cenzură ce va fi depusă în această săptămână de PSD este perfect justificată, iar votarea ei ar reinstaura normalitatea în România!'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.