Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis şi-a pus în cap parlamentarii PSD cu legile justiţiei: 'Readuce în România starea conflictuală din epoca Băsescu'

presidency.ro
iohannis isarescu

Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că "readuce în România starea conflictuală din epoca Băsescu", fapt care "generează instabilitate şi blocaj instituţional în dauna cetăţenilor români", transmite Agerpres.

Deputatul botoşănean al PSD a declarat, joi, printr-un comunicat de presă, că în urma ieşirilor publice din ultima perioadă "preşedintele Iohannis a refuzat toate intenţiile de colaborare instituţionale manifestate atât de Guvern, cât şi de conducerea Parlamentului".


"Declaraţiile preşedintelui readuc în România starea conflictuală din epoca Băsescu, fapt care generează instabilitate şi blocaj instituţional în dauna cetăţenilor români. Iohannis respinge într-un mod jignitor toate apelurile la colaborare ale primului ministru. Preşedintele României nu înţelege că cetăţenii s-au săturat de astfel de conflicte. Este o dovadă de iresponsabilitate când deschide un astfel de conflict şi afirmă că retrage încrederea în premierul României. Preşedintele are obligaţia să colaboreze cu Guvernul României, indiferent dacă îi place sau nu cine e prim-ministru, indiferent dacă îi convine sau nu majoritatea parlamentară. În acest fel, preşedintele aruncă ţara în haos. Rolul preşedintelui nu e de a intra în conflict cu cei care conduc celelalte instituţii din stat, ci de a asigura buna funcţionare şi colaborare dintre instituţii", a afirmat Răzvan Rotaru, conform comunicatului. 

El susţine că premierul "a avut mereu deschidere" faţă de Administraţia Prezidenţială, dar de fiecare dată, preşedintele ţării "a denaturat sensul dialogului". 

Parlamentarul social-democrat a anunţat că "PSD nu va răspunde la o provocare care îi afectează pe români şi va încerca să continue buna guvernare şi îl va informa pe preşedinte în toate chestiunile ce sunt sub incidenţa raporturilor dintre preşedinte şi Executiv sau Parlament".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.