Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD, Ioana Bran: 'Am votat astăzi în plenul Camerei Deputaților pentru instituirea Zilei Satului Românesc în ultima duminică a lunii septembrie'

Ioana Bran Facebook
Ioana Bran

Deputatul PSD, Ioana Bran, a votat, marți, în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege privind instituirea Zilei Satului Românesc în ultima duminică a lunii septembrie. Bran a adăugat că o astfel de sărbătoare este o formă de recunoaștere și respect față de valorile satului românesc.

„Am votat astăzi în plenul Camerei Deputaților pentru instituirea Zilei Satului Românesc în ultima duminică a lunii septembrie.

În toată Europa există o preocupare față de păstrarea identității fiecărui popor. Instituirea acestei zile va permite autorităților locale și centrale să finanțeze evenimente, târguri, expoziții sau manifestări științifice dedicate satului nostru. Datorăm satului patrimoniul nostru spiritual. „Veșnicia s-a născut la sat”, spunea Lucian Blaga. Cred că majoritatea românilor au o legătură cu satul. Iar dacă nu au crescut acolo, cu siguranță că trăiesc nostalgia vacanțelor petrecute la țară, la bunici.

O astfel de sărbătoare este o formă de recunoaștere și respect față de valorile satului românesc, față de obiceiuri și meșteșuguri, față de cei care trăiesc din munca pământului. Au fost 232 de voturi „pentru”, 31 de abțineri și 3 voturi „împotrivă”.

Citește și: Coronavirusul, combinație letală de SARS și HIV, apreciază cercetătorii din China: 'Sunt afectați plămânii și sistemul imunitar'

Tot în sesiunea de plen de astăzi am votat un proiect de lege votat care pornește de la o statistică tristă: numărul extrem de mare al avorturilor din România. Sunt 480 de avorturi la 1.000 de sarcini, iar peste 10% dintre femeile care ajung la întreruperi de sarcină au între 15 si 19 ani. Tot din statistici știm că există probleme privind normele sanitare și de igienă, probleme de comportament alimentar responsabil.

Proiectul stabilește derularea în toate școlile, cel puțin o dată pe semestru, a unui program de educație pentru viață care să includă informarea și pregătirea elevilor care va include toate aceste teme. Inclusiv educația sexuală pentru elevi. Proiectul a fost votat de 266 de deputați. 2 colegi au votat „împotrivă”, iar 4 s-au abținut”, se arată pe pagina de Facebook a Ioanei Bran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.