Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD prins cu minciuna? Achimaș se folosește de un nou joc de culise pentru a proteja interesele din PNCC

Radu Pop
patriciu achimaș

Cât de puternice sunt interesele deputatului PSD Patriciu Achimaș cu PNCC, dacă invocă o întâlnire cu Marcel Ciolacu, viitorul premier, care nu a avut loc de fapt?

După ce ieri, deputatul PSD Patriciu Achimaş-Cadariu, medic şi fost ministru al Sănătăţii, a dat-o în bară, declarând că nu va vota astăzi un Guvern din care face parte Alexandru Rafila, va ieși să o dreagă astăzi, chiar ziua în care are loc votul noului Cabinet.

Potrivit surselor noastre, Achimaș invocă o întâlnire cu premierul desemnat, Marcel Ciolacu, care nu a avut loc. Achimaș susține că a obținut promisiunea că noul premier se va implica personal în procesul de implementare a Legii privind Planul Naţional de Combatere a Cancerului. La schimbul acestei întâlniri in extremis, va vota pentru învestirea noului Guvern în Parlament. Doar că întâlnirea nu a avut loc, iar premierul nici nu avea nevoie de ea pentru că s-a poziționat public pentru sprijinirea și rezolvarea problemelor pacienților oncologici.

Reamintim că miercuri, 14 iunie, Patriciu Achimaș-Cadariu s-a opus avizării în Comisia pentru Sănătate și Familie a candidaturii lui Alexandru Rafila pentru funcția de ministru al Sănătății pe motiv că acesta a lansat un alt plan de cancer decât cel promovat prin lege de Parlamentul României. Totodată, el a afirmat că nu va vota un guvern din care face parte acest ministru.

”Planul acesta a fost coordonat, teoretic, de domnul profesor Patriciu Achimaș. Nici dânsul nu este oncolog, în adevăratul sens al cuvântului, este ginecolog și are o competență să facă și operații de oncologie, în sfera ginecologică, respectiv cancer de uter și cancer de sân. Am făcut o comisie de oncologie care este multidisciplinară în care l-am băgat inclusiv pe profesorul Achimaș. Dânsul a refuzat să participe la primele întâlniri și apoi s-a recuzat din această comisie. Mi se pare anormal. Cineva care a fost coordonatorul grupului care a scris acest plan trebuia să discute cu colegii săi”, a declarat recent ministrul Alexandru Rafila.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.