Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat USR, acuzații grave la adresa conducerii partidului: deciziile se iau într-o cameră închisă

USR PLUS
usr plus

Deputatul USR, Andrei Lupu, susține că actuala conducere a USR a transformat partidul într-o ”dictatură”, în care care toate deciziile sunt luate într-o cameră închisă, iar restul membrilor nu au niciun cuvânt de spus. Lupu arată faptul că Dan Barna, Cătălin Drulă și Cristian Ghinea țin frâiele partidului și ei adoptă toate deciziile.

”Indiferent dacă îmi doresc sau nu, cei ca mine, cu voce mai critică în partid, vor fi treptat marginalizați și se va ajunge la excludere sau demisie forțată. Se întâmplă asta de luni de zile cu mulți membri, mai mult sau mai puțin cunoscuți.

Chiar acum are loc un scandal în partid tocmai pentru că fostul lider al organizației Diaspora, Emanuel Stoica, este împiedicat să ajungă în Biroul Național (BN) printr-o procedură disciplinară declanșată pentru că, pe un grup intern, ar fi postat un mesaj mai critic la adresa echipei de conducere restrânsă.

Dan Barna, Cătălin Drulă, Cristian Ghinea și e deja suficient. Se tem de critica internă și soluția lor este să marginalizeze orice voce critică. Toți sunt oameni competenți și de admirat pentru activitatea și ideile lor, dar, din păcate, în interior sunt conduși de teama de pierdere a controlului. Și asta duce la abuzuri, marginalizări și excluderi.

Pentru mine e clar că în fața modului agresiv de conducere cineva trebuie să-și asume ce e mai important de spus. Îmi asum și consecințele care pot duce la excludere sau forțarea demisiei.

Ca membru al BN, ca președinte de filială, am luat parte la multe dezbateri în ultimii ani și observ că în ultimele luni se merge spre o restrângere maximă a puterii de a lua decizii. Dacă în mandatul lui Dacian Cioloș aveam ședințe de BN lungi de 3-4 ore de două ori pe săptămână, acum avem ședințe de 30-40 minute o dată la 2-3 săptămâni, pentru decizii administrative: o închiriere de sediu, un contract de prestări servicii etc.

Adevăratele decizii se iau într-o cameră închisă în care nu aude nimeni ce se întâmplă. Cea mai mare parte a membrilor e ignorată de la discuțiile importante din teama de transparență și pierderea controlului.

USR e alcătuit din oameni buni și competenți, nu la fel de obedienți ca în alte partide.

Nu se poate spune că lipsește disciplina. Dar ea trebuie obținută și prin decizii legitime la care partidul trebuie să simtă că ia parte, că le poate influența. Această legitimitate nu mai există, deși USR și-a dorit să își legitimeze continuu echipa de conducere.”, a declarat Andrei Lupu, într-un interviu pentru SpotMedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.