Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat USR: Oricât de eroi ar fi medicii, realitatea este că dacă nu te omoară focul, te omoară infecțiile nosocomiale

Mediafax
USR

Deputatul USR Tudor Rareș Pop a transmis vineri, după incendiul în care au murit 5 oameni la Spitalul Matei Balș din București, că spitalele românești sunt o ruină și 90% dintre secțiile de ATI din România trebuie refăcute de la zero

Citește și: Cine ar putea prelua 'zestrea' PMP

„O nouă tragedie în care oamenii sunt uciși de spitalul care ar trebui să-i salveze. E dureros și e greu să-ți găsești cuvintele. Când e vorba de sistemul de sănătate, prea des transmitem condoleanțe și prea rar speranță. Incă nu știm dacă a fost reșoul de vină. Nici dacă a crăpat iar vreo instalație electrică. Nu știm dacă s-au respectat toate regulile și procedurile, dacă pot fi respectate, dacă există interes pentru ca ele să fie respectate. Ce știm cu certitudine este că spitalele românești sunt, cu mici excepții, o ruină improvizată peste care se mai aruncă din când în când o mână de var. Iar ce s-a întâmplat la Piatra Neamț și azi dimineață la Matei Balș, se mai poate întampla oricând, oriunde.

Scriam zilele trecute despre cum campania de vaccinare poate crește încrederea oamenilor în personalul medical și sistemul de sănătate. E adevărat. Dar ce te faci cu încrederea în instalațiile electrice ale spitalelor, în pereții plini de bacterii și care stau să cadă pe oameni, în clădirile prost întreținute și saloanele fără căldură? Oricât de eroi ar fi medicii și asistenții medicali, oricât de multă încredere ar avea pacienții în ei și în sistemul de sănătate, la un moment dat și unii și ceilalți sunt trădați și învinși de mizeria și nepăsarea în care se zbat majoritatea spitalelor, de clădirile care stau să cadă la primul cutremur, de instalațiile electrice care iau foc, de pereții plini de bacterii și igrasie, de frigul din saloane.

Realitatea este că 90% dintre secțiile de ATI din România trebuie refăcute de la zero. Dacă nu te omoară focul, te omoară infecțiile nosocomiale”, a scris deputatul pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.