Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputata Beatrice Tudor (PSD): Guvernul României a alocat 71 de milioane de lei pentru sănătatea bucureștenilor

Beatrice Tudor

Deputata PSD Beatrice Tudor anunță, pe Facebook, că Guvernul României a alocat 71 de milioane de lei pentru sănătatea bucureștenilor. Banii vor fi utilizați pentru a dota Blocului Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență din București.

"Guvernul României a aprobat proiectul de finanțare, de la bugetul de stat, pentru a dota Blocului Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență din București. Astfel, vor fi dotate toate cele 11 săli de operație care formează Blocul Operator Central cu aparatură medicală de ultimă generație, necesară creării unei structuri performante și eficiente, care să asigure nevoile pacienților. Durata de realizare a investiției este de 18 luni, ceea ce înseamnă că într-un interval de timp relativ scurt, bucureștenii, și nu numai, se vor putea bucura de servicii de sănătate la calitate înaltă.

Citește și: Motivare INCENDIARĂ a judecătorilor ÎCCJ - Ludovic Orban a fost achitat din cauza lipsei de probe în dosarul instrumentat de DNA

Categoriile de aparatură medicală care vor fi achziționate presupun aparatură medicală și accesorii pentru blocul operator și pre-operator, precum și pentru neurochirurgie, dar și instrumentar pentru chirurgie deschisă în blocul operator.

Dotările vor asigura aplicarea unor tehnici actuale moderne pentru toate specialităţile, inclusiv abordarea laparoscopică, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapidă a pacientului, scăderea duratei de spitalizare şi a riscului de infecţii.

Salut decizia Guvernului României și nu pot să nu mă întreb, ce s-ar fi întâmplat dacă blocajul bugetului de stat pe anul 2019 ar fi continuat, având în vedere faptul că Sănătatea și Educația sunt domeniile prioritare pentru Executiv în acest an", scrie social - democrata pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.