Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputata PSD Beatrice Tudor îl MITRALIAZĂ pe Mark Rutte pe tema Schengen: 'Ipocrizia nu se oprește aici!'

Beatrice Tudor

Deptata PSD Beatrice Tudor critică în termeni duri declarația premierului Olandei, Mark Rutte, care atenționa, la Summit-ul de la Sibiu, că România va intra în Spațiul Schengen doar după ce statul de drept nu va mai fi încălcat.

Citește și: Vești de ULTIMĂ ORĂ despre starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu - Ce anunță medicii

"Hai să mai demascăm puțină obrăznicie și ipocrizie europeană!

Mark Rutte, premierul Olandei, a declarat zilele trecute că România va fi admisă în spațiul Schengen când se va conforma ”tuturor regulilor statului de drept”. În primul rând, asta este o minciună pentru că, potrivit tratatelor și acordurilor semnate între România și UE, intrarea în Schengen NU e condiționată de ”statul de drept”. E condiționată doar de atingerea unor exigențe tehnice, pe care România le îndeplinește deja. Ce spune așadar Rutte este că puțin îi pasă de acordurile semnate și că nu dă doi bani pe UE și pe regulile ei.

Dar ipocrizia nu se oprește aici! Anul trecut pe vremea asta, Mark Rutte îl felicita mieros pe Viktor Orban, ”dictatorul”, ”autocratul” și ”iliberalul” Europei, așa cum i se spune acestuia în mod curent la Bruxelles și în presă. Deci nu numai că Rutte nu cere scoaterea Ungariei din Schengen, dar îl mai și mângâie pe creștet pe liderul Executivului de la Budapesta.

Dar să nu fim naivi. Problema lui Rutte este că, în prezent, cel mai mare port de intrare a mărfurilor extracomunitare este Portul Rotterdam din Olanda. Însă Portul Constanța ar putea cu succes să amenințe supremația olandeză, dacă am fi primiți în Schengen. Și atunci ce face Olanda: În primul rând, încearcă să obțină privatizarea Portului Constanța, o afacere estimată neoficial la un miliard de euro. Dar Guvernul se ține tare și refuză să vândă portul Constanța. Apoi olandezii încearcă doar să obțină managementul Portului, spunând că ei au o experiență vastă, dar dorind, de fapt, să mențină Constanța într-o zonă de mediocritate, pentru a nu amenința Rotterdamul. Guvernul se ține iarăși tare și nu cedează. Așa că olandezii trec la ceva ce seamănă a șantaj. Brusc declarații contondente împotriva României și brusc ni se scoate ochii cu tot felul de minciuni", scrie Beatrice Tudor pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.