Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputata PSD Cristina Elena Dinu: Peste 500.000 de români au beneficiat de soluțiile de sprijin propuse de PSD

Facebook
Cristina Elena Dinu

Cristina Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu, spune, într-un comunicat de presă, că peste 500.000 de români au beneficiat de soluțiile de sprijin propuse de PSD.

"Măsurile de susținere din Programul „Sprijin pentru România” se adresează tuturor românilor, dar îndeosebi oamenilor cu venituri mici, în scopul de a le îmbunătăți traiul zilnic. Una dintre aceste propuneri, care prevede o scutire de taxe pentru suma de 200 de lei, suplimentată voluntar pentru angajații cu salariul minim, a devenit deja o certitudine.

Astfel, peste 180.000 de salariați cu salariul minim au beneficiat de majorarea voluntară cu 200 de lei, în urma aplicării soluției PSD.

Decizia s-a luat pentru a limita efectele creșterii prețurilor la energia electrică și alimentele de bază, astfel încât oamenii să susțină într-o oarecare măsură majorările.

Mai mult, o altă decizie luată de PSD, respectiv stabilirea salariului minim la 3.000 de lei, în sectoarele agricultură și industria alimentară, a condus la câștiguri financiare majorate pentru peste 230.000 de oameni din acest sector vital al dezvoltării economice. Acești salariați au mai beneficiat și de alte facilități în urma măsurilor implementate, respectiv scutirea de la plata impozitului pe venit și de la plata Contribuției pentru Asigurările Sociale de Sănătate (CASS) de 10%, precum și reducerea Contribuției pentru Asigurările Sociale (CAS – pentru pensie), cu 3,75%.

Consider că salariul minim de 3.000 de lei trebuie aplicat la nivel național, cât mai repede posibil, pentru toate sectoarele economiei, astfel încât românii să depășească, în condiții decente, actuala perioadă dificilă și complexă. În fapt, ar fi o egalizare a raportului între venituri și cheltuieli, nu o majorare propriu-zisă, având în vedere cotația inflației și costul facturilor din ultima vreme.

În consecință, propunem majorarea salariului minim începând cu 1 ianuarie 2023, prin introducerea recomandărilor din Directiva Europeană a salariului minim european. În acest fel, s-ar introduce mecanismul prin care salariul minim brut să reprezinte 50% din salariul mediu brut pe economie, ceea ce ar conduce la o majorare de aproximativ 500 de lei, ajungând la valoarea totală de 3.000 de lei, conform propunerii PSD.

Partidul Social Democrat și-a asumat actul guvernării având ca scop primordial îmbunătățirea și creșterea nivelului de trai a românilor și va căuta permanent soluții în vederea ducerii la îndeplinire a acestora", precizează deputata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.