Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputata PSD Elena Cristina Dinu, mesaj de Ziua Dascălului: Învăţătorii, adevăraţi sculptori de suflete şi caractere!

Facebook
Cristina Elena Dinu

Deputata PSD Elena Cristian Dinua transmis un mesaj de Ziua Dascălului, în care spune că învăţătorii sunt  adevăraţi sculptori de suflete şi caractere.

"Învăţătorul este, prin definiţie, al doilea părinte al fiecărui copil. Este responsabil de modul în care copiii noştri sunt educaţi, învăţaţi şi crescuţi pentru a face faţă apoi rigorilor vieţii de adult. Este un prieten al elevilor şi un sfătuitor de nădejde, la bine şi la rău!

Profesia de dascăl (învăţător, îndrumător, profesor) are un statut flexibil într-o societate modernă: instructor, actor (care emoţionează prin descifrarea unor texte perene, pentru a fi receptat de elevi aflaţi în formare), mediator, moderator între actorii comunicării educaţionale, autoritate instituţională, confesor şi protector al celor mai slabi, consilier şi terapeut, lider de opinie ştiinţifică, manager profesionalizat al colectivităţilor de elevi.

Ce este dascălul? Un om cu har şi vocaţie, un sculptor de suflete şi caractere, adesea cel mai bun dintre noi. Un model de succes în viaţă, chiar un ideal, în ultimă instanţă. pentru ca tinerii, elevii şi studenţii să-i soarbă vorbele, să se uite la el(ea) cu nespusă admiraţie, să creadă în ştiinţa pe care le-o transmite, în judecăţile de valoare pe care le face. Pentru ca părinţii să-l respecte şi pentru ca să-şi găsească locul binemeritat în comunitate.

Învăţătorul nu are nevoie de o zi specială! Fiecare zi în care copilul mai învaţă să scrie o literă sau o părticică din tabla înmulţirii este ziua învăţătorului, meritul muncii şi strădaniei sale!

La ceas aniversar, urez dascălilor din judeţul Giurgiu şi din toată ţara cât mai multe succese în bătălia pentru marile performanţe ale celor mici! Vă doresc sănătate şi putere pentru continuarea muncii pe care o faceţi cu atâta dăruire.

La Mulţi Ani, dragi dascăli!", spune deputata PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.