Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputată USR 'sedusă' de Simion de la AUR

Radu Pop
Montaj foto
pruna simion

O nouă poveste de „dragoste politică” se întrezărește în Parlament intre USR si AUR. De la o vreme, observăm o apropiere „ideologică” între discursul lui Simion de la AUR și acțiunile deputatei Prună de la USR. Pe cei doi îi apropie câteva elemente de discurs, în special pe controversatul subiect politic al energiei.

Centrul gravitațional al relației pare să fie George Simion. Vajnic critic și oponent al ministrului energiei, Simion se împotrivește total și energic legislației decarbonizării sistemului energetic național. Culmea este că deși USR votează legea care prevede decarbonizarea energiei pe termen lung, deputatei Prună face notă discordantă și nu este un soldățel fidel al USR-ului, pentru că depune spre dezbatere o lege care recreează, în termeni legislativi, exact discursul lui Simion.

Să explicăm puțin: guvernul propune ca legislația decarbonizării să fie adoptată, cu mențiunea că nu închid nici un complex energetic pe cărbune, până nu avem capacități noi în sistem, pe gaz. Adică să convertim anumite centrale termoenergetice din cărbune, pe gaz. Mai puține emisii, mai multă eficiență, mai multă flexibilitate.

Idila politică dintre Simion și Prună se întrezărește inclusiv prin pozițiile pe care aceștia le au, în comun, împotriva legii și împotriva ministrului Popescu, care promovează legea. Să nu uităm că și ordonanțele simple sunt depuse dimpreună.

Simion (AUR): „În Germania se redeschid capacități energetice (n.r. pe cărbune) […] dacă închidem Ișalnița și Paroșeni ce facem? Vă faceți vinovați de asasinarea economiei naționale! Nu votați cum vă spune Virgil Popescu!”

Prună (USR): „Virgil Popescu a condamnat România la statutul de importator net de energie. De peste 3 ani de când ocupă portofoliul de ministru al energiei Virgil Popescu a condamnat România la statutul de importator net de energie şi a scos din funcțiune 25% din capacitățile de producție. Prin această lege (nr. lege care se opune decarbonizării sistemului energetic) obligăm Guvernul incompetent PNL şi PSD la responsabilitate şi sperăm că parlamentarii acestor formațiuni vor urmări interesul României şi vor vota inițiativa.”

Violența în limbaj este contagioasă, dar se pare că deputata Prună este din ce mai mult atrasă de discursul extremist al lui Simion.

Guvernul explică că nici vorbă de închiderea unor capacități de producție a energiei în viitorul apropiat. De altfel, se pare că spune și adevărul, având în vedere că producția de cărbune este încurajată și probabil în topul ultimilor ani.

Nu știm dacă este firească relația politică dintre cei doi, dar de la distanță putem observa că, oarecum, se potrivesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.