Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţi francezi denunţă atacurile extremei drepte

kidadl.com
franta
"Solidaritate cu poporul brazilian, ale cărui instituţii sunt atacate de militanţi de extremă dreaptă. Iată unde conduce duce complotismul, delegitimarea unui preşedinte ales democratic şi punerea în discuţie a votului universal", a scris pe Twitter europarlamentarul macronist Stéphane Séjourné, şeful partidului Renaissance.

La stânga, liderul informal al Insoumis şi fost candidat la preşedinţie Jean-Luc Mélenchon a acuzat "extrema dreaptă" braziliană că "încearcă un puci în stil Trump împotriva noului preşedinte de stânga Lula". "Solidaritate cu democraţia braziliană!", a scris el pe aceeaşi reţea socială.

"Aşa este extrema dreaptă peste tot în lume! Până la urmă, întotdeauna refuzul democraţiei! Sprijin deplin pentru preşedintele #Lula!", a subliniat numărul unu al Partidului Socialist, Olivier Faure, de asemenea pe Twitter.

"6 ianuarie 2021 Washington, 8 ianuarie 2023 Brasilia. Scenariul este reprodus identic, cu o extremă dreaptă care refuză verdictul urnelor. Sprijin preşedintelui Lula pentru reinstalarea democraţiei în Brazilia", a adăugat colega sa Valérie Rabault, vicepreşedinte al Adunării Naţionale.

Sute de partizani ai fostului preşedinte de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro au invadat duminică Congresul, Palatul Prezidenţial şi Curtea Supremă la Brasilia, la o săptămână după învestirea preşedintelui de stânga Lula da Silva, a cărui alegere o resping.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.