Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii ar putea avea spaţiu de stocare pe serverele proprii şi adresă web

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputaților

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act miercuri de o un proiect de hotărâre privind completarea Regulamentului Camerei prin care se doreşte atribuirea fiecărui parlamentar a unui spaţiu de stocare pe serverele proprii, precum şi posibilitatea atribuirii unei adrese web, potrivit agerpres.ro.

Potrivit propunerii, care a fost trimisă Comisiei de regulament, adresa de web ar urma să fie de tipul "nume.cdep.ro".

Potrivit propunerii, "după validarea mandatelor, deputaţilor li se atribuie o adresă de poştă electronică, li se alocă un domeniu sub formă de nume.cdep.ro, cu posibilitatea găzduirii paginii proprii de internet de către Camera Deputaţilor. Regulamentul de acces a acestora va fi în sarcina Secretarului General al Camerei Deputaţilor".

"Activitatea parlamentară se desfăşoară cu prioritate în interesul cetăţeanului, aleşii având la îndemână o serie de instrumente ce pot fi utilizate pentru o mai mare transparenţă, dar şi pentru o mai bună informare în ceea ce priveşte ducerea la îndeplinirea a mandatului. Majoritatea parlamentarilor utilizează o serie de mijloace de comunicare format scriptic, dar şi în format electronic, acolo unde necesitatea o impune, acestea din urmă fiind expuse unor riscuri de securitate, întrucât serviciile de găzduire de pagini personale de web sau blog sunt în administrarea unor furnizori privaţi de servicii", argumentează în expunerea de motive iniţiatorii propunerii - liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, şi deputatul Gabriel Grosaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.