Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii cehi au adoptat un proiect de lege ce vizează străinii care au încălcat drepturile omului

Getty Images
Cehia

Deputaţii cehi au adoptat vineri o lege care permite statului să le refuze cetăţenilor străini intrarea în ţară sau să le îngheţe activele dacă au comis o infracţiune gravă sau au încălcat drepturile omului, relatează AFP.

Textul, care mai trebuie adoptat de Senat şi promulgat de preşedinte, vizează în acelaşi persoane fizice şi întreprinderi, persoane care susţin terorismul şi autori de atacuri cibernetice.

Documentul autorizează Ministerul de Externe să înscrie persoanele vinovate de aceste crime pe listele de sancţiuni ale UE şi ale Republicii Cehe, potrivit Agerpres.

"Republica Cehă va dispune de acum înainte de un instrument împotriva tuturor celor care încalcă drepturile omului, susţin terorismul sau participă la atacuri cibernetice", a declarat ministrul de externe Jan Lipavsky într-un tweet.

Proiectul de lege se inspiră din aşa-zisa lege Magniţki adoptată în SUA în 2012, vizând persoanele suspectate că ar fi jucat un rol în moartea în închisoare a avocatului rus Serghei Magniţki.

Guvernul ceh prevedea iniţial să adopte legea până la sfârşitul anului 2023, dar adoptarea acesteia a fost accelerată de invazia Rusiei în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.